• home
 • video
 • pas verschenen

  Halfleeg Arsenal-stadion, Wenger uitgejouwd: "Genoeg is genoeg!"

  Wenger buigt het hoofd. Letterlijk. Ook figuurlijk?

  Arsenal heeft in 5 dagen tijd 2 keer een 3-0 om de oren gekregen van Man.City. De dagen van de 68-jarige Franse oefenmeester Arsène Wenger lijken zo stilaan geteld. De oppositie tegen zijn bewind groeit zienderogen, binnen en buiten de club.

  Alsof de 0-3-nederlaag zondag in de finale van de League Cup nog niet hard genoeg aangekomen was bij de fans van Arsenal kwam daar gisterenavond een nieuwe 0-3 (in de competitie) bovenop. Opnieuw was Manchester City de beul met dienst. 

  Wat meer is: het was de eerste keer dat Arsenal sinds de oprichting van de Premier League drie doelpunten incasseerde in de eerste helft van een thuiswedstrijd. De kansloze 0-3 mondde uit in groot gemor in de tribunes. Een deel van het publiek keerde zich nogmaals openlijk tegen Arsène Wenger.

  Officieel zaten er 58.420 mensen in het Emirates Stadium, maar in de praktijk waren er dat heel wat minder. Het was opvallend hoe  tienduizenden zitjes leeg bleven. Het was berekoud in Londen, maar de reden van de vele afwezigheden ligt vooral in de matte prestaties van het team.

  Tweets:

  Korter bij de staart dan bij de top

  • Arsenal staat 6e in de Premier League met 45 punten. Het verschil met leider Manchester City bedraagt 30 punten. Ter vergelijking: het verschil met hekkensluiter West Bromwich Albion bedraagt maar 25 punten.
  • Arsenal werd in de eerste 8 jaar onder Arsène Wenger 3 keer kampioen. In de 13 jaar erna slaagde het er geen enkele keer meer in om de landstitel te veroveren.

  "Persbabbel belangrijker dan de match zelf"

  Martin Keown maakte deel uit van de drievoudige kampioenenploeg van Wenger, maar verdient nu zijn boterham als BBC-analist en kan het niet meer aanzien. 

  "Het is nog maar eens een triestige avond geworden voor Wenger. Arsène had na de League Cup-finale een reactie van zijn selectie verwacht, maar Arsenal is een tweede keer volledig overspeeld en overtroefd. Je kunt je de vraag stellen of deze spelers nog wel tot het uiterste gaan voor Wenger", zegt Keown.

  "Ik denk dat Arsenal er niet meer zo slecht aan toe was sinds het bewind en het vertrek van Terry Neill begin jaren 80. De persconferentie na de match is voor Wenger op die manier bijna belangrijker geworden dan de wedstrijd zelf."

  Tweets:

  "Niet vaak happy endings in het voetbal"

  Phil McNulty, voetbaljournalist voor de BBC-website, vreest dat het hoofd van Wenger meer dan ooit op het kapblok ligt. "Een man van dit kaliber en met zijn verdiensten verdient een waardig afscheid, maar in het voetbal zijn er niet vaak "happy endings"", schrijft McNulty.

  "Arsène Wenger ziet er verslagen uit. De nederlagen van de laatste dagen, de manier waarop ze tot stand kwamen én de reactie van de supporters die komen kijken en niet komen kijken zouden zijn lot wel eens bezegeld kunnen hebben. Het zal een triestige dag zijn als Wenger Arsenal verlaat, maar het is een dag die niet veel langer vermeden zal kunnen worden."

  Jamie Carrager, analist bij Sky Sports, is het daar volmondig mee eens: "De enige manier waarop je de situatie bij Arsenal kunt ombuigen is door als bestuur en trainer naar buiten te komen en aan te kondigen dat Wenger in de zomer vertrekt. Dan zou iedereen de ploeg weer omarmen en zouden ze zeggen: wat een man, een van de beste trainers in de geschiedenis van de Premier League."

  "Ik houd van Wenger, maar het is tijd om de handdoek te gooien. Genoeg is genoeg, dat signaal zou van bovenaf moeten komen. Er moet iemand anders komen om de ploeg een nieuwe richting uit te sturen. Het is niet dat hij slecht werk levert - niet vergeten dat Arsenal de voorbije 4 jaar 3 FA Cups won - maar er moet iemand komen die fantastisch werk levert."

  "Een halfleeg stadion. Komt dat door de koude?"