• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola: "Namen bewust risico met 2 matchen op een rij voor Kompany"

  De blessuregevoelige Kompany speelde 2 topmatchen in 5 dagen.

  Manchester City versloeg Arsenal 2 keer in 5 dagen met 0-3. Opvallender dan die cijfers is het feit dat de blessuregevoelige Kompany 2 keer 90 minuten speelde. Coach Pep Guardiola koos voor continuïteit.

  Otamendi en Kompany deden het andermaal voortreffelijk: "Het zijn 2 echte centrale verdedigers. Ze zijn echt goed."

  "Vorig seizoen en dit seizoen speelde Kompany niet zo veel. Dat zat in ons achterhoofd toen we de ploeg maakten, we wisten dat het een risico was. Maar de finale van de League Cup was toch 4 à 5 dagen geleden. We besloten het erop te wagen, omdat de vier verdedigers het samen goed doen. We kozen voor de continuïteit." Walker en Danilo deelden dus in de lof van de Spanjaard.

  Gaat Kompany dan nog veel meer spelen dit seizoen? "We zullen zien. Tot 1, 2 of 3 weken geleden was hij het hele seizoen geblesseerd. We moeten voorzichtig zijn met hem."

  City kan vroegste kampioen worden

  Op 10 speeldagen van het einde staat City 16 punten voor op nummer 2 Manchester United. Vijf overwinningen zijn voldoende voor de landstitel. Die zou al op 7 april een feit kunnen zijn in de thuismatch tegen... de stadsrivaal. 

  Als City dat weekend triomfeert, zou het team de vroegste kampioen in het tijdperk van de Premier League zijn. United heeft nu de 3 vroegste kampioenenvieringen in handen: op 14 april 2001, op 22 april 2000 en 22 april 2013.

  Guardiola rondt kaap van 100 City-duels: minder goed dan Barça en Bayern

  Voor Guardiola was het de 100e wedstrijd als coach van City. Opvallend genoeg deed hij bij Barcelona en Bayern München beter bij die mijlpaal. Op alle vlakken (zeges, nederlagen, goals) deed hij het in zijn periode bij City het minst goed.

  Guardiola's cijfers na 100 wedstrijden
   BarcelonaBayernManchester City
  Overwinningen717769
  Nederlagen101113
  Doelpunten voor242265236
  Doelpunten tegen766992