• home
 • video
 • pas verschenen

  Geblesseerde Kopecky kan wereldtitel ploegkoers niet verdedigen

  Jolien D'hoore en Lotte Kopecky pakten vorig jaar nog de wereldtitel.

  0 / 0
  Lotte Kopecky staat morgen niet aan de start van de ploegkoers op het WK baanwielrennen. Jolien D'hoore zal hun wereldtitel met de 17-jarige Shari Bossuyt moeten verdedigen. "We hebben zo lang mogelijk gewacht, maar ik mis kracht en heb enorm veel pijn", zegt Kopecky.

  Kopecky viel twee weken geleden zwaar op haar elleboog tijdens een wedstrijd in Rumst. Ondanks de zware kneuzing zakte ze toch af naar Apeldoorn, onder meer om haar titel in de ploegkoers te verdedigen.

  Maar die droom moet ze nu toch laten varen. Kopecky kan wel deelnemen aan de individuele nummers, maar heeft te veel last van haar elleboog voor de aflossing.

  Jolien D'hoore moet het dus zonder haar vaste partner stellen in de ploegkoers. De 17-jarige Shari Bossuyt neemt de plek in van Kopecky.

  Kopecky: "We laten hier een mogelijke medaille liggen"

  "We hebben zo lang mogelijk gewacht om de beslissing te nemen", zegt Kopecky. "We hebben gisteren geprobeerd om te ploegkoersen, maar de aflossing is zo goed als onmogelijk. De techniek is niet zoals ze moet zijn, ik mis kracht en het doet enorm veel pijn."

  "We vinden het natuurlijk heel jammer. Jolien is ook teleurgesteld, want het is een mogelijke medaille die we laten liggen. Het was een moeilijke, maar wel de verstandigste beslissing. Vorig jaar gaf de wereldtitel zo een machtig gevoel en nu kan ik zelfs niet proberen."

  "Maar gelukkig telt het WK nog niet als kwalificatie voor de Olympische Spelen. Pas in augustus moeten we er weer staan. Nu is het voor Shari een heel mooie ervaring om deel te nemen."

  Tweet: