• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit weekend Napoli-Roma, de affiche waarin "killer" Mertens geboren werd

  Dries Mertens ontvangt Roma zaterdag om 20.45u.

  De Serie A serveert de voetballiefhebbers zaterdagavond Napoli-AS Roma, de leider tegen de nummer 5. Bij Napoli is Dries Mertens met 16 goals topschutter. Het succesverhaal van Mertens als diepe spits begon uitgerekend tegen... Roma.

  Napoli-Roma, 15 oktober 2016

  "Altijd scoort hij, altijd", schrijft La Gazzetta dello Sport. "Dries Mertens scoort zo indrukwekkend makkelijk en doet dat vooral met de sluwheid van een zuivere diepe spits. Hij is echt een killer in het strafschopgebied geworden."

  Dries Mertens was dit seizoen al goed voor 16 doelpunten in 26 competitiematchen. Daarmee doet hij beter dan onder meer Romelu Lukaku, Eden Hazard en Kevin De Bruyne, "zijn concurrenten bij de nationale ploeg".

  "In zijn thuisland werd Mertens lange tijd bestempeld als een goeie invaller. Dat was ook zo bij Napoli, tot die wedstrijd tegen AS Roma", vervolgt La Gazzetta.

  "Het gebeurde vorig seizoen in het stadion van Napoli. Milik was geblesseerd en Gabbiadini greep zijn kansen niet. In de tweede helft nam Mertens de positie van diepe spits definitief over."

  "Het was 15 oktober 2016, een datum die de carrière van Mertens een andere richting heeft uitgestuurd. Toen voelde hij zich nog geen echte killer, maar de kaarten liggen vandaag duidelijk anders."

  Twee keer de eerste plaats

  Volgens La Gazzetta dello Sport zou de transfer van Yannick Carrasco naar China weleens als een boemerang kunnen terugkeren in het gezicht van de ex-Atletico-speler en zou Dries Mertens door Carrasco's Chinees uitje definitief zijn stek bij de Rode Duivels kunnen opeisen.

  "Maar voor het WK heeft hij nog een ander doel: de titel met Napoli. Hij wil die titel opdragen aan de stad die hem geadopteerd heeft en aan zijn vele vrienden in en buiten de kleedkamer van deze club."

  Na dit seizoen zou de toekomst van Mertens weer eens op de Napolitaanse onderhandelingstafel kunnen belanden, maar voorlopig houdt enkel de eerste plaats Mertens bezig.

  "De eerste plaats in het kampioenschap, maar ook de eerste plek op de topschutterslijst. Mertens wil niet enkel de beste Belgische spits van het seizoen zijn, hij wil ook de beste schutter van de Serie A zijn."

  "Ter info: Mertens heeft met 16 goals in z'n eentje al meer gescoord dan de drie spitsen van Roma dit seizoen: 12 doelpunten verdeeld over Dzeko (11), Schick (1) en Defrel (0)."