• home
 • video
 • pas verschenen

  Zilveren D'hoore: "Ik had liever op de hoogste trede gestaan"

  Jolien D'hoore: blij en niet blij met zilver.

  0 / 0
  Jolien D'hoore verwierf woensdagavond op de openingsdag van het WK baanwielrennen in Apeldoorn meteen een medaille: ze sprokkelde een zilveren plak in de scratch. "Ik heb er een dubbel gevoel bij", zegt onze landgenote.

  "Ik heb een WK-medaille en daar ben ik blij mee, maar ik had liever op het hoogste treedje gestaan. Dat zadelt me met een dubbel gevoel op", zegt D'hoore.

  "Ik had een plannetje om goud te pakken, maar het tempo lag zo hoog dat dat een beetje in duigen viel. Kirsten Wild (de Nederlandse winnares, red) viel heel vroeg aan - wat ik ook niet echt verwacht had - en ik moest daardoor van te ver komen. Zelf wilde ik op de verrassing spelen: ik wilde doen wat Wild deed. Maar goed, dat is koers, achteraf is het makkelijk praten..."

  "Ik voelde me goed tijdens de koers en had de benen om te winnen. Maar ook chapeau voor Kirsten, die een heel sterke wedstrijd reed. Dus ja, ik zal donderdag wellicht al wat meer tevreden zijn dan nu meteen na de wedstrijd."

  "Mijn conditie is top"

  "Deze medaille is wel een opsteker voor mij en de hele Belgische ploeg. Dat belooft. Zaterdag is er de ploegkoers en zondag de puntenkoers, daar gaan we nog vol voor. Hopelijk doen we met België even goed als vorig jaar in Hongkong, met de 5 medailles die we toen haalden."

  De ploegkoers rijdt D'hoore met Lotte Kopecky, die twee weken geleden op haar elleboog viel. D'hoore: "Donderdag na de training beslissen we definitief of Lotte zaterdag kan rijden. Het moet medisch verantwoord zijn. Lotte mag haar seizoen en carrière niet in gevaar brengen."

  "Maar als ze rijdt, zullen we sowieso niet met gelijke wapens strijden, want onbewust zullen we denken dat er iets met die elleboog is. Maar goed, we gaan er ons hoofd niet over breken, want Lotte is enorm gemotiveerd."

  Vorig weekend was D'hoore nog aan de slag op de weg. In de Omloop Het Nieuwsblad legde ze beslag op de 8e plaats, in de Omloop van het Hageland op de 3e. "Door de koude zat er op het einde van de Omloop nog weinig power in mijn benen om te sprinten. Maar in de koers zelf voelde ik me heel goed."

  "De resultaten van vorig weekend tonen het misschien niet, maar hier op het WK heb ik toch al kunnen bewijzen dat mijn conditie top is. Ik heb dan ook een heel goeie winter achter de rug. Hopelijk valt er de komende dagen en weken ergens nog een appel uit de kast."

   

  D'hoore: "Alles klopte, alleen het einde niet"