• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanaf 2019 wordt LottoNL-Jumbo gewoon Jumbo

  LottoNL-Jumbo vierde met Dylan Groenewegen de zege in Kuurne.

  De Nederlandse loterij trekt zich terug als hoofdsponsor van het Nederlandse schaats- en wielerteam LottoNL-Jumbo. Jumbo doet vanaf 1 januari 2019 alleen voort voor 5 jaar.

  In 2015 begon het avontuur van de Nederlandse lotto in de wielrennerij, toen het de sponsoring overnam van Belkin. En met succes. "In de voorbije 4 jaar hebben we samen met het schaats- en wielerteam veel bereikt en een nieuw organisatiemodel neergezet voor de Nederlandse sport door 2 disciplines te combineren", luidt het bij marketingdirecteur Arno de Jong.

  "Dat is uniek en succesvol gebleken. Door terug te treden als hoofdsponsor geven we de ruimte aan een ander om onze rol over te nemen." En die ander is niet ver gezocht: het is supermarktketen Jumbo dat al cosponsor was.

  LottoNL-Jumbo is bij ons Belgen vooral bekend van het wielerteam. Met Floris De Tier, Gijs Van Hoecke en Maarten Wynants rijden er 3 landgenoten. Enkele Nederlandse toppers zijn Dylan Groenewegen, Robert Gesink en Lars Boom.

  Kramer, Nuis en Achtereekte

  LottoNL-Jumbo is evenwel ook een schaatsteam: met Sven Kramer, Kjeld Nuis en Carlijn Achtereekte oogstte het 4 gouden medailles op de voorbije Winterspelen. 

  Jumbo gaat voor minstens 5 jaar

  Vanaf 1 januari 2019 wordt de naam van het Nederlandse WorldTour-team kortweg Jumbo. De supermarktketen heeft een akkoord voor 5 jaar gesloten. "De wielerploeg kende in 2017 een mooi seizoen, met als uitschieter 2 zeges in de Ronde van Frankrijk", verwoordt Jumbo. "Die trend lijkt zich voort te zetten, gezien de ploeg in het prille seizoen al op 5 zeges staat."

  "De schaatsploeg van zijn kant kende vorig seizoen het meest succesvolle WK afstanden met 6 titels, gevolgd door 4 keer olympisch goud. We begonnen 4 jaar geleden en zeker het afgelopen jaar zien we op vele vlakken een opwaartse lijn."

  Tweet Jumbo: