• home
 • video
 • pas verschenen

  Tactiek van Willem II uren voor duel met Feyenoord al op Twitter

  "Als iemand van het hotel dit deed, is dat schandalig."

  Het tactische plan van Willem II voor de bekermatch tegen Feyenoord is nog voor de aftrap uitgelekt. Wellicht heeft hotelpersoneel enkele flipcharts gefotografeerd en op Twitter gepost.

  Feyenoord en Willem II keken elkaar gisterenavond in de ogen tijdens de halve finales van de Nederlandse beker. De Rotterdammers wonnen het duel kinderlijk eenvoudig met 3-0.

  Misschien kregen ze wel hulp uit onverwachte hoek, want enkele uren voor het begin van de partij lag de tactische aanpak van Willem II al op straat.

  Erwin van de Looi, de trainer van Willem II, had zijn spelers instructies gegeven in een hotel waar de club wel meer verblijft. Op enkele flipcharts had Van de Looi een plan van aanpak uitgeschreven en de opstelling van zijn team prijsgegeven.

  Interne keuken, zou je denken, maar in enkele tweets, die gretig geretweet werden door supporters van Feyenoord, belandde de tactiek van Willem II uren voor de wedstrijd al in de kleedkamer van de Rotterdammers.

  Tactisch vel:

  "Schandalig"

  "Als iemand van het hotel die vellen papier gefotografeerd en verspreid heeft, dan zal het de laatste keer geweest zijn dat wij daar geweest zijn", zegt Erwin van de Looi in De Telegraaf.

  "Dit is schandalig, zeker omdat we er al vaker geweest zijn. Maar daar zat het niet in dat we verloren hebben. Zoals op de vellen te lezen was, moet je jezelf laten voelen in de duels. Je hoeft niet te schoppen, maar je moet wel aan de bak. De kans om een finale te spelen krijg je niet zo vaak bij Willem II."

  Nog een tactisch vel:

  Tweets: