• home
 • video
 • pas verschenen

  René Desaeyere (70) gaat weer als coach aan de slag in Thailand

  René Desaeyere trainde al verschillende clubs in Thailand.

  René Desaeyere is op zijn 70e aan een nieuw voetbalavontuur in Thailand begonnen. Bij Ratchaburi, de nummer 11 in de pas begonnen Thaise competitie, werken met Robert Procureur als sportief directeur en Bertrand Crasson als hoofd jeugdopleiding nog 2 landgenoten.

  Desayere was van 2010 tot 2013 al een keer aan de slag in Thailand bij verschillende clubs. Hij boekte er vele successen bij onder meer Muangthong United.

  In het voorjaar van 2014 was hij even aan de slag bij tweedeklasser Eendracht Aalst, waarna het lang stil was rond hem. Hij koos toch weer voor een Aziatisch avontuur in Birma, met Yadanarbon werd hij er kampioen in 2016.

  In december vorig jaar was hij weer een vrij man, maar lang rustte hij niet op zijn lauweren. Ratchaburi, de ex-ploeg ook van Marvin Ogunjimi, viste hem na 2 speeldagen op als vervanger van de Duitse ex-international Christian Ziege.

  Desaeyere verloor zijn eerste duel tegen koploper Port met 3-2 en staat nu 11e met 3 op 9. Ratchaburi telt 4 buitenlanders in de ploeg: 2 Brazilianen, een Congolese Fransman en een Zuid-Koreaan. Vorig jaar eindigde de club zesde in de Thaise competitie.

  Desaeyere jarenlang vaste waarde in België

  Als speler verdedigde René Desaeyere de kleuren van onder andere Beerschot, Antwerp en RWDM. Als coach was hij onder meer actief bij Standard, Beveren, Germinal Ekeren, Kortrijk en Antwerp.

  Tweet over de deal: