• home
 • video
 • pas verschenen

  Hugo Broos is nieuwe sportief directeur van KV Oostende

  De eerste foto met Hugo Broos als werknemer van KVO.

  KV Oostende maakt werk van het post-Coucke-tijdperk. De 65-jarige Hugo Broos gaat bij de kustploeg als opvolger van Luc Devroe aan de slag als sportief directeur. "Bij KVO staat al iets op poten. Daar kunnen we verder op bouwen", zegt Broos.

  Hugo Broos is bij KVO de opvolger van Luc Devroe, die in het zog van Marc Coucke normaal gezien de overstap maakt naar Anderlecht.

  "Na mijn afscheid bij Kameroen heb ik de kat even uit de boom gekeken, omdat ik enkel in een project wou stappen waar ik me 100% in kan vinden. Dat project is er nu met KVO", zegt Broos.

  "Het is een ambitieuze club met een nieuwe voorzitter die zich volledig wil geven en een algemeen directeur (Patrick Orlans, red) die ik al jaren ken. Er staat al iets op poten in Oostende en daar kunnen we verder op bouwen."

  "Het klopt dat ik nooit eerder actief was in deze functie, maar ik ben al lang genoeg actief in de voetbalwereld en heb ook mijn relaties."

  "De komende weken zal ik vooral luisteren en observeren. Daarna maken we een grondige analyse van de spelerskern. Alle contracten zullen tegen het licht worden gehouden en volgend seizoen starten we alvast met de ambitie om opnieuw mee te strijden voor POI."

  Tweet:

  Mooie carrière met veel prijzen

  Hugo Broos heeft een lange staat van dienst in de Belgische voetbalwereld. Na een spelerscarrière bij Anderlecht (1970-1983) en Club Brugge (1983-1988) volgde een succesvolle trainersloopbaan bij onder meer RWDM (1988-1991), Club Brugge (1991-1997), Moeskroen (1997-2002), Anderlecht (2002-2005), Racing Genk (2005-2008), Zulte Waregem (2010-2011) en het nationaal elftal van Kameroen (2016-2017).

  Op het palmares van Broos staan als speler vier landstitels, vijf bekers, twee Europacups, een UEFA Cup en twee Europese Supercups. Als coach was Broos goed voor drie titels, twee bekers, vier uitverkiezingen als Trainer van het Jaar en als klapstuk de Africa Cup met Kameroen.

   

  Broos: "Ik was meteen enthousiast toen KVO kwam"