• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola: "Als City het wil, draag ik geen geel lintje meer"

  Het gele lintje van Guardiola.

  Als het bestuur van Manchester City dat wil, zal Pep Guardiola voortaan zonder geel lintje zijn aanwijzingen geven. "Het teambelang gaat voor mijn persoonlijke mening", zegt de trainer.

  Catalaans lintje

  Pep Guardiola heeft een tuchtprocedure van de Engelse voetbalbond FA aan zijn been, omdat hij sinds eind vorig jaar bij wedstrijden en persconferenties een geel lintje op zijn jas speldt. Daarmee drukt hij zijn steun uit aan de 4 Catalaanse leiders die al een tijdje in de gevangenis zitten in hun strijd om onafhankelijkheid.

  Aangezien de Engelse bondsreglementen politieke symbolen verbieden, is er een onderzoek naar de Catalaanse trainer van Manchester City geopend.

  Guardiola lijkt niet onder de indruk van een dreigende sanctie en legt de bal in het kamp van zijn werkgever.

  "Als het bestuur van City me dat vraagt, zal ik dat lintje niet meer dragen", zegt Guardiola. "Wat er met het team en de club gebeurt is belangrijker dan mijn persoonlijke mening. Ik denk niet dat het bestuur dat zal vragen, maar als ze het vragen, zal ik daarop ingaan."

  "Ik wil wel benadrukken dat mijn persoonlijke mening geen politieke overtuiging is. Als mensen een rood of roze lintje dragen, doen ze dat in de strijd tegen borstkanker. Hetzelfde als wanneer ik een badge draag tegen prostaatkanker. Maar nogmaals: de club is de baas. Ik wil City noch het team schade toebrengen."