• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot: "De beste die geen pech heeft, zal Strade Bianche winnen"

  Tiesj Benoot (rechts) werd vorig jaar nog achtste in de Strade Bianche.

  Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) liet zich wel opmerken in het openingsweekend, maar dat leverde geen resultaat op. In de Strade Bianche hoopt hij beter te doen: "Deze wedstrijd ligt me goed."

  Een 59e plek in de Omloop en een 35e plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne. Niet meteen de resultaten waar Tiesj Benoot van had gedroomd voor de start van de voorjaarsklassiekers. 

  "Ik was wel tevreden over mijn gevoel, maar door omstandigheden heeft zich dat niet in een goede uitslag vertaald", zegt Benoot. "Maar ik heb wel de bevestiging gekregen dat mijn hoogtestage in de Sierra Nevada een goede keuze is geweest."

  "We hebben als ploeg agressief gekoerst en we moeten die aanpak zeker niet veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat die ons in de nabije toekomst een goed resultaat zal opleveren."

  Benoot: "In het voorjaar kom ik beste tot mijn recht in Strade Bianche"

  Misschien kan Lotto-Soudal op de grindwegen van de Strade Bianche wel potten breken. "Bij mijn twee vorige deelnames werd ik telkens achtste, dus deze wedstrijd ligt me goed", zegt Benoot. "In het voorjaar is het zelfs een van de wedstrijden waar ik het beste tot mijn recht kom."

  "Qua parcours is de Strade Bianche een mix tussen de Vlaamse en Waalse klassiekers en dat zie je ook aan de deelnemerslijst. Het is een van de sterkste pelotons van het voorjaar. Kwiatkowski, Sagan en Van Avermaet zijn de topfavorieten."

  "Maar de Strade Bianche is onvoorspelbaar. Je moet voortdurend attent zijn, want er kan op elk moment iets gebeuren. De beste, die geen pech heeft, zal zaterdag winnen. Na twee achtste plaatsen is het alvast mijn doel om beter te doen."