• home
 • video
 • pas verschenen

  "Oostende heeft iemand als Hugo Broos nodig"

  "Het palmares van Hugo spreekt boekdelen."

  Bij zijn voorstelling als sportief directeur is Hugo Broos overladen met lof. "Hugo heeft veel voetbalkennis en straalt rust en ervaring uit", zegt algemeen directeur Patrick Orlans.

  "Weinig mensen die zo veel van voetbal kennen als Hugo"

  "We hoeven Hugo Broos natuurlijk niet echt voor te stellen. Zijn palmares spreekt boekdelen", zegt Patrick Orlans.

  "Ik denk dat KVO nu vooral een figuur nodig heeft die én de nodige voetbalknowhow heeft én rust en ervaring uitstraalt. Dan kom je bijna vanzelf bij Hugo Broos terecht."

  "Hugo was niet enkel in eigen land succesvol, maar kent ook het voetbalwereldje in het buitenland en oogstte ook daar lof voor zijn manier van werken."

  "Dat hij geen ervaring heeft als sportief manager is van geen tel. In zijn periode bij Moeskroen was hij als trainer ook al een soort technisch directeur en ook als bondscoach van Kameroen deed hij op organisatorisch vlak veel ervaring op."

  "Er zijn weinig mensen die zó veel van voetbal kennen als Hugo. Bovendien zal hij op administratief vlak goed worden bijgestaan."

  Callant: "Ik ben geen stroman"

  Peter Callant, de kersverse voorzitter van KVO, was het volmondig eens met zijn algemeen directeur en gaf tegelijkertijd nog een sneer naar de media, die de voorbije weken twijfels hadden bij de overname van de club.

  "Dit is een bewijs dat we volledig autonoom onze koers gaan varen. Her en der werd geschreven dat ik een 'stroman' zou zijn van de vorige voorzitter, maar niets is minder waar. Zelfs alle aandelen van Marc Coucke zullen verhandeld worden, daarover hebben we een sluitend akkoord. De overdracht is perfect verlopen volgens de regels", zegt Callant.

  "Onze uittredende voorzitter deed een kapitaalsverhoging van 14,2 miljoen euro, waardoor deze club schuldenvrij is. Dat is cruciaal voor het licentiedossier en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de licentiecommissie ons dossier zal goedkeuren. Dat betekent dat we met een bijzonder positief verhaal kunnen beginnen."

  "Geen dure transfers meer, maar dat is geen gebrek aan ambitie"

  "We gaan de club nog beter structureren, zowel bij de A-kern als bij de jeugd. In de toekomst is er geen plaats meer voor dure transfers zoals onze vorige voorzitter wél kon doen, maar dat is geen gebrek aan ambitie", beweert Callant.

  "Integendeel. We beschikken bovendien over een sterke jeugdlichting die we willen proberen te integreren. Bataille, D'Haese en Bushiri zijn drie eigen jeugdspelers die momenteel bij de U19 van de Rode Duivels spelen."

  "We zullen met Hugo Broos de analyse van de kern maken en kijken hoe we hen een kans kunnen geven. Ons budget blijft alvast ongewijzigd en dat is nog steeds het zesde van België. We mikken volgend seizoen dus nog altijd op play-off I, al moeten we er ons wél van bewust zijn dat dit niet elk seizoen zal lukken."

  Broos: "Ik was meteen enthousiast"