• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA schorst Nasri 6 maanden na verboden intraveneuze behandeling in 2016

  Eind 2016 kreeg Nasri een behandeling door de Drip Doctors in de VS.

  Het gaat van kwaad naar erger met Samir Nasri. De 30-jarige Fransman, die sinds januari zonder club zit, kreeg 6 maanden schorsing voor een inbreuk op de antidopingregels. Eind 2016 voelde de ex-international zich niet goed op vakantie in de VS en onderging hij daar een intraveneuze behandeling. Verboden bleek achteraf.

  De vormalige spelmaker van Arsenal en Manchester City speelde in het seizoen 2016-2017 op uitleenbasis bij Sevilla. Op vakantie in Los Angeles voelde hij zich ziek en moest hij overgeven, waarop hij een dokter belde, zijn voormalige vriendin Sarabjit Anand.

  Die stelde de diagnose en stelde een behandeling door de Drip Doctors voor, een medische privéfirma. De voetballer kreeg een transfusie van 500 milliliter steriel water met micronutriënten. Een foto na de behandeling wekte de belangstelling van pers en dopingjagers.

  Volgens de regels van het Wereldantidopingagentschap (WADA) mogen actieve atleten maar een transfusie van 50 milliliter per 6 uur ontvangen. Sevilla vroeg met terugwerkende kracht een therapeutische uitzondering (TUE) aan, maar de UEFA weigerde dat. Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) handhaafde dat verbod. De UEFA kwam vandaag met een schorsing van 6 maanden.

  Topper bij Arsenal en Manchester City

  Nasri zit momenteel zonder club, nadat hij na 6 maanden in januari de deur van de Turkse eersteklasser Antalyaspor dichtgetrokken had. De 30-jarige middenvelder speelde van 2008 tot 2011 bij Arsenal, waarna hij voor 25 miljoen pond naar City trok en daar bij de club van Kompany en De Bruyne 2 titels won. Tijdens zijn uitleenbeurt aan Sevilla speelde hij 30 wedstrijden, waarin hij 3 keer scoorde.