• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard slaat Chinese aanbiedingen voor Sa af

  Orlando Sa scoorde 30 keer in 62 officiële Standard-duels.

  Orlando Sa verlaat Standard niet voor China. "Hij focust zich op de doelstellingen van Standard én wil ook een WK-selectie proberen af te dwingen", meldt Standard in een persbericht.

  In China loopt de wintermercato tot 28 februari, komend weekend begint er de competitie. "De laatste uren ontvingen Standard en Orlando Sa meerdere concrete aanbiedingen van Chinese clubs die sterk geïnteresseerd zijn in onze aanvaller", schrijft Standard.

  "Na overleg hebben club en speler beslist om de aanbiedingen af te slaan om zich volledig te focussen op de sportieve opdrachten die voor de deur staan. Onze spits zal zijn uiterste best doen om de club te helpen zijn doelstellingen te bereiken en op persoonlijk vlak wil hij een selectie voor het WK proberen af te dwingen."

  Interesse in doelpuntenmachine Sa

  De interesse uit China voor Sa komt er niet zomaar: sinds hij in de zomer van 2016 op Sclessin belandde maakte de 29-jarige Portugees in 62 officiële wedstrijden al 30 goals. Dit seizoen zit hij aan 10 goals in 24 competitieduels.

  De laatste 2 competitieduels liet coach Sa Pinto zijn topschutter op de bank starten, wat de geruchten van een vertrek voedde.

  Sa kan met Standard nog prijzen pakken dit seizoen: de club is nog volop in de running voor een plaats in Play-off 1. Met nog 2 speeldagen voor de boeg telt het als 7e 1 puntje minder dan nummer 6 Kortrijk. Op 17 maart speelt Standard ook de bekerfinale tegen Genk.

  Tweet van Standard: