• home
 • video
 • pas verschenen

  Maak kennis met Daniel, 12 jaar en nu al het grootste Belgische schaaktalent

  Vorig Vlaams Kampioenschap eindigde de knaap als 5e. Bij de volwassenen.

  Daniel Dardha: een naam om in het oog te houden. De jonge Antwerpenaar met Albanese roots wordt namelijk het grootste schaaktalent van België genoemd. Onze collega’s van Sportweekend brachten hem het voorbije weekend een bezoekje.

  Wereldkampioen snelschaken U14

  De jonge snaak, die een tijd geleden wereldkampioen snelschaken werd in de categorie U14, nam in Mechelen deel aan de eerste ronde van het Vlaamse Jeugdkampioenschap in de categorie tot 12 jaar. Voor dat kampioenschap is Dardha de topfavoriet. Op het vorig Vlaams Kampioenschap eindigde de knaap als 5e. Bij de volwassenen, welteverstaan.

  Zijn grote doel? Wereldkampioen worden. Net zoals Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken bij de volwassenen, naar wie Dardha sterk opkijkt. Hij analyseert dan ook, samen met zijn vader, alle wedstrijden van zijn schaakidool.

  Heeft ons land binnen enkele jaren een wereldkampioen schaken?

  Bekijk de Sportweekend-reportage