• home
 • video
 • pas verschenen

  Het geheim van Coucke en Teodorczyk? "De POOLonaise!"

  Wat zei Marc Coucke tegen zijn spits Lukasz Teodorczyk?

  0 / 0

  Wat zei Marc Coucke tegen zijn spits Lukasz Teodorczyk?

  Marc Coucke heeft gisteravond in Extra Time tekst en uitleg gegeven over zijn transfer naar Anderlecht. Lees en bekijk hieronder de beste passages van de voorzitter in ons voetbalprogramma.

  Marc Coucke in Extra Time over Anderlecht:

  • Teodorczyk: "Ik ben gespecialiseerd in de POOL-onaise."
  • De eretribune: "Een high five werd een low five."
  • De ploegopstelling: "Ik moei mij niet. Ik doe suggesties."
  • Het stadion: "10.000 tot 15.000 plaatsen extra."
  • Vanhaezebrouck: "Een zeer goede coach."

  De mop van de avond

  Voor Anderlecht-Moeskroen (5-3) maakte Marc Coucke in de middencirkel kennis met de spelers van de landskampioen. Na de match stond Lukasz Teodorczyk 3 keer op het scorebord. Hoe heeft Coucke dat voor mekaar gekregen?

  "Ik ben gespecialiseerd in de POOL-onaise", antwoordde hij gisteravond in Extra Time, tot grote hilariteit van het publiek.

  Veel meer wou Coucke er niet over kwijt. "In Anderlecht wordt te veel gebabbeld over de interne zaken. Dat moet ophouden", vindt hij.

  Geen high five maar een low five

  Dankzij Lukasz Teodorzcyk veerde de eretribune op in Anderlecht. Dat was al een tijd geleden. "Na de eerste goal sprong ik recht voor een high five. Het werd een low five", vertelt Marc Coucke in Extra Time. "Die mensen houden even veel van voetbal als ik. Zij mogen zichzelf blijven, ik zal dat ook doen."

  "Moei mij niet met de opstelling"

  Marc Coucke is een aanwezig figuur. Gaat hij zich als Anderlecht-voorzitter moeien met de ploegopstelling. "Dat doe ik niet", stelt hij duidelijk in Extra Time.

  "Maar u stuurt wel eens een suggestie", merkt Peter Vandenbempt op.

  Coucke: "Natuurlijk, maar dat is een groot verschil. Denk je nu echt dat ik in de top 5 sta van voorzitters die zich moeien?"

  Vandenbempt: "Ja, samen met Roland Duchâtelet."

  Coucke: "Met een suggestie probeer ik een toegevoegde waarde te geven. En soms kunnen ze mijn idee gebruiken."

  10 tot 15.000 extra supporters

  In Oostende heeft Marc Coucke het stadion opgefrist en gemoderniseerd. Ook in Anderlecht denkt hij na over bouwplannen.

  "Het is verrassend hoeveel supporters Anderlecht telt. Ik kom ze elke dag tegen, maar lang niet iedereen komt naar de match kijken", legt Coucke uit. "Ik ben overtuigd dat Anderlecht een groter stadion kan vullen."

  De voorzitter denkt aan 10.000 tot 15.000 extra plaatsen. "Breiden we het stadion uit of bouwen we een nieuw? Daar ben ik nog niet uit."

  Het Eurostadion is niet meteen een optie voor Coucke. "Een club als Anderlecht moet zelf een stadion runnen. In Rijsel betalen ze een huurprijs. Extrasportieve evenementen zoals popconcerten gaan aan hen voorbij. Dat maakt het moeilijker levensvatbaar."

  "Lege zitjes doorverkopen"

  Momenteel raakt het huidige Vanden Stock-stadion met 28.000 zitjes niet elke match gevuld. "Omdat de abonnees niet altijd komen opdagen", legt Marc Coucke uit.

  "Daar moeten we iets op vinden. Als ze niet komen, moeten ze dat laten weten. Dan kunnen we hun zitje doorverkopen voor 20 euro. 10 euro gaat naar een goed doel, 10 euro naar de club."

  "En als ze vijf keer ongewettigd afwezig zijn, kunnen ze volgend seizoen geen abonnement meer aanschaffen."

  "Vanhaezebrouck is een zeer, zeer goede coach"

  Dat Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck niet door een deur kunnen, klopt niet. "Figuurlijk zeker wel", grapt de voorzitter.

  "Toegegeven, als je tegen een ploeg van Hein Vanhaezebrouck speelt, vind je hem ambetant. Dat maakt het plezant om van hem te winnen. Als club ben je wel blij met Vanhaezebrouck. Hij is een zeer, zeer goede coach."

  Zet Vanhaezebrouck volgend seizoen nog de lijnen uit in Anderlecht? "Vermoedelijk wel", antwoordde Coucke in de korte vragenronde van Extra Time. "Omdat je in het voetbal op zulke vragen nooit 100% mag antwoorden. Dat heb ik geleerd uit mijn tijd met Yves Vanderhaeghe in Oostende."