• home
 • video
 • pas verschenen

  Buffon (40) zet deur op een kier voor Italië

  Gianluigi Buffon barst in tranen uit na de mislukte kwalificatiecampagne.

  Keert Gianluigi Buffon terug uit pensioen voor de nationale ploeg? "Als de selectie je nodig heeft, teken je present", stelt de Italiaanse doelman.

  De interlandcarrière van Gianluigi Buffon is met een valse noot geëindigd. Italië miste het WK na barrages tegen Zweden. Dit jaar willen de Azzurri met een schone lei beginnen. Over een maand oefenen ze meteen tegen Argentinië en Engeland. Met Gianluigi Buffon?

  "Ik had enkele dagen vakantie gepland met mijn familie, maar als de nationale ploeg je nodig heeft, teken je present", vertelde de 40-jarige doelman op de Italiaanse televisie.

  "Er komt een nieuwe nationale ploeg aan, maar matchen tegen Argentinië en Engeland zijn niet meteen makkelijke binnenkomers", weet Buffon. "Bij een doorstart kan je een ervaren speler goed gebruiken. Al is het maar om de jongeren raad te geven."