• home
 • video
 • pas verschenen

  "Misschien moet ik proberen een beetje beter te liggen bij de bondscoach"

  Radja Nainggolan (onder) en bondscoach Roberto Martinez (boven).

  Radja Nainggolan wil niet nog een keer een WK-eindronde missen. "Op basis van mijn prestaties verdien ik een selectie", zegt de middenvelder in een interview met Sport/Voetbalmagazine. "Met de bondscoach heb ik nooit problemen gehad."

  "Selectie is belangrijkste"

  Radja Nainggolan heeft vorig jaar enkele selecties gemist. Dit jaar is dat geen optie voor de middenvelder van Roma. Het WK in Rusland staat met fluo in zijn agenda.

  "Het houdt me bezig. Ik denk dat ik op basis van mijn prestaties van de laatste jaren wel verdien om bij de selectie te zijn", vertelt Nainggolan in de nieuwste editie van Sport/Voetbalmagazine.

  "Ik zou mezelf bij de twee centrale middenvelders zetten in die 3-4-2-1. Dat is mijn beste plaats, maar het belangrijkste is bij de WK-selectie horen. Ik heb het vorige WK al gemist."

  "WK missen, zou ik heel erg vinden"

  "Ik lig goed bij iedereen", gaat Radja Nainggolan voort. "Vraag maar rond. Ik ben geen herrieschopper, heb nooit een probleem gehad met een andere speler. Meer nog: de andere Rode Duivels komen me allemaal bezoeken in Rome."

  "Maar misschien moet ik proberen een beetje beter te liggen bij de bondscoach zelf, hoewel ik nooit problemen had met hem. Soms moet je kunnen accepteren dat er keuzes worden gemaakt waar je het zelf niet eens mee bent."

  "Ik mis nog één ding: een WK meemaken. Liefst dit WK. Als ik dit zou missen, zou ik dat heel erg vinden."