• home
 • video
 • pas verschenen

  Zilveren Swings is weer thuis: "Nu wil ik me ook tonen op het WK"

  Bart Swings krijgt een kus van zijn vriendin.

  0 / 0

  Bart Swings krijgt een kus van zijn vriendin.

  Bart Swings is weer thuis na zijn succesvolle Winterspelen. Het waren drukke dagen voor de schaatser en er volgen nog een paar hectische weken. "Maar mijn seizoen is uiteraard al geslaagd. Ik wil nog genieten van het schaatsen."

  "De voorbije twee dagen waren bijzonder hectisch"

  Bart Swings bezorgde België eindelijk nog eens een olympische medaille op de Winterspelen. Hij werd na een lange reis via Schiphol dan ook enthousiast onthaald door vrienden en familie. "De terugreis viel mee. Ik ben wel om 6 uur moeten opstaan omdat de busrit naar de luchthaven nog 4 uur duurde."

  "De vlucht zelf duurde 11 uur, maar ik heb kunnen slapen en dat deed eigenlijk wel deugd. Ik heb een beetje nagedacht over de voorbije dagen en ik heb de tijd genomen om op bijna al mijn berichtjes te antwoorden. Het is fijn om die felicitaties nog eens te lezen. De voorbije twee dagen waren enorm hectisch en op het vliegtuig had ik eigenlijk mijn eerste moment van rust."

  "Nu zal ik mijn vriendin eens vastpakken. Ze was er de eerste drie wedstrijden bij in Zuid-Korea, maar net de massastart heeft ze gemist. Het zal fijn zijn om al mijn vrienden en familie te zien. Misschien zal ik dan nog beter beseffen wat er allemaal gebeurd is."

  "Peking 2022 is zeker nog een doel"

  Swings kan nog niet meteen op vakantie vertrekken. "Ik zal wel een dag of twee rusten want ik heb nog een jetlag en nog wat andere verplichtingen, maar binnen twee weken schaats ik het WK allround in Amsterdam. Donderdag begin ik dus weer te trainen en zaterdag schaats ik al een marathon."

  "De Olympische Spelen waren het grote doel en met de zilveren medaille is mijn seizoen uiteraard al geslaagd, maar ik wil met op het WK wel nog tonen. Ik leg me geen druk op, maar het zal wel een heel speciaal toernooi zijn. Het is op een buitenbaan met 25.000 mensen en iedereen die niet naar Zuid-Korea kon komen, zal er nu wel zijn voor mij."

  "Daarna is er nog de finale van de Wereldbeker met mijn laatste massastart van het seizoen en dan kan ik op vakantie met mijn vriendin."

  Wat zijn de doelen voor Swings op langere termijn? "Peking 2022 is zeker nog een doel. Dat is altijd al zo geweest. Ik begin nu eigenlijk aan een nieuwe olympische cyclus en hopelijk haal ik daar over vier jaar nog een hoger niveau."