• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbaldroom van Bolt komt uit: United of Miami van Beckham?

  Usain Bolt is klaar voor een tweede hoofdstuk in zijn sportcarrière.

  Usain Bolt heeft zijn spikes al even opgeborgen, maar nu haalt hij zijn voetbalschoenen uit de kast. De topsprinter heeft zijn handtekening gezet bij een voetbalclub. Alleen hebben we er nog het raden naar waar hij aan de slag gaat.

  Bolt maakte er bij zijn afscheid op het WK atletiek geen geheim van dat hij een carrière als voetballer ambieert. En dat durft hij met grote woorden uit te spreken. "Ik wil tot de top 50 van de wereld behoren", zei hij een halfjaar geleden. "Ik beweer niet dat ik de beste kan worden, maar het niveau van Rooney moet ik wel aankunnen."

  De Jamaicaan mocht zijn voetbalkunstjes al eens tonen in een benefietmatch met onder anderen Edwin van der Sar, Patrick Kluivert en Ronaldinho. En hij trainde ook een tijdje mee bij Borussia Dortmund.

  Maar nu lijkt hij klaar voor het grote werk. Op Twitter kondigde Bolt zelf aan dat hij getekend heeft bij een voetbalclub. Morgen om 9u 's ochtends maakt hij bekend welk shirt hij aantrekt.

  MLS-ploeg van Beckham in Miami?

  Bolt solliciteerde vorige maand nog bij de gloednieuwe MLS-ploeg van David Beckham in Miami. Een avontuur in de Amerikaanse competitie ziet hij dus blijkbaar wel zitten.

  Of gaat hij naast Lukaku spelen bij zijn grote liefde Manchester United?