• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenhaute: "Goed dat de renners hun mening ventileren over parcours"

  Oliver Naesen vond de finale van de Omloop niet lastig genoeg.

  Het vernieuwde parcours van de Omloop Het Nieuwsblad ging na afloop nogal over de tongen. "We luisteren uiteraard naar de kritiek van de renners", zegt Wouter Vandenhaute, de CEO van Flanders Classics. "We zullen zien of er kleine aanpassingen nodig zijn aan het parcours."

  Vandenhaute: "Fans wilden Vlaming of grote naam zien winnen"

  Met de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg kregen de renners zaterdag de oude finale van de Ronde van Vlaanderen voorgeschoteld. Maar niet iedereen was na afloop in de wolken met het vernieuwde parcours van de Omloop.

  "Ik vind dat we toch een mooie wedstrijd hebben gezien", zegt Wouter Vandenhaute, baas van organisator Flanders Classics. "Vanaf de Molenberg was er strijd, Lotto-Soudal trok ten aanval met Wellens en Benoot en na de Muur vormde er zich een elitegroepje met bijna alle grote namen."

  "Uiteindelijk rijdt er iemand van de 3 Astana-renners weg. En voor ons Vlamingen is dat dan wel een beetje jammer, want we willen dat een van onze jongens wint of een van de grote namen."

  "Michael Valgren Andersen is geen Vlaming en is nog niet die grote naam. Maar ik denk dat we een heel mooie winnaar hebben gekregen en dat we van die Andersen nog veel zullen horen."

  "We zullen zien of we het parcours lichtjes moeten aanpassen"

  Belgisch kampioen Oliver Naesen zei na afloop dat de finale niet zwaar genoeg was. "Ik hoor dat een aantal renners kritiek heeft en uiteraard luisteren we naar die kritiek", zegt Vandenhaute.

  "We zullen het parcours evalueren en zien of we aanpassingen moeten aanbrengen aan het parcours volgend jaar. Maar dat doen wij elk jaar met elk parcours."

  "Ik hoorde van renners dat er te weinig kasseien waren, dat het niet lastig genoeg was of dat er te weinig wedstrijdkilometers waren. Maar ik heb toch op het einde gezien dat iedereen piepdood zat."

  "Zoals altijd zijn de winnaars blij en de verliezers ontgoocheld. En die zoeken dan excuses. Ik denk dat de wind en de koude een grote invloed hebben gehad op het wedstrijdverloop. In de laatste 45 kilometer zat de wind pal op kop, niet goed voor aanvallers."

  "Ik vind het wel goed dat de renners een mening hebben en dat ze die ventileren. We kunnen zo alle meningen op een rij zetten en zien of we het parcours hier en daar zullen aanpassen."

  "Combinatie Muur-Bosberg blijft tot verbeelding spreken"

  Maar Vandenhaute ziet geen reden om de finale te verleggen. "We zijn blij dat de Omloop de komende jaren in Meerbeke blijft aankomen", zegt Vandenhaute.

  "Ik denk dat de combinatie Muur van Geraardsbergen-Bosberg tot de verbeelding spreekt. We zullen zien of er kleine aanpassingen nodig zijn aan het parcours."