• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA zet oud-bondsvoorzitter De Keersmaecker in de bloemetjes

  Ex-bondsvoorzitter De Keersmaecker werd gehuldigd tijdens het UEFA-congres.

  François De Keersmaecker heeft een Diamanten Orde van Verdienste in ontvangst mogen nemen op het Congres van de Europese Voetbalbond (UEFA) in Bratislava. ''Hij wijdde zijn leven aan de ontwikkeling van het voetbal in België'', staat er op de site over de ex-bondspreses te lezen.

  De Keersmaecker (59) was 11 jaar lang voorzitter van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB). Op het 42e UEFA-congres in Bratislava werd hij geëerd met een Diamanten Orde van Verdienste. 

  Ook Allan Hansen, voorzitter van de Deense voetbalbond, werd gelauwerd voor zijn verdiensten. Aurélio Pereira, scout en ontdekker van onder meer wereldster Cristiano Ronaldo, kreeg de Robijnen Orde van Verdienste aangeboden.

  De Keersmaecker, die al sinds 2006 aan het roer stond, werd tijdens de voorzittersverkiezingen in 2017 buitenspel gezet door de profclubs. Hij hield de eer aan zichzelf en trok zich toen onverwacht terug. Uiteindelijk nam de 74-jarige Gérard Linard de fakkel van het voorzitterschap over.