• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Je verwacht beetje meer respect, maar ik luister niet naar kritiek"

  Lukaku kroonde zich gisteren tot man van de match.

  Romelu Lukaku kroonde zich gisteren tegen zijn ex-club Chelsea tot man van de match met een goal en een assist. Eindelijk heeft hij dus zijn goal tegen een topclub te pakken, maar onze landgenoot lag daar zelf niet wakker van. "Ik wil gewoon tonen wat ik kan op het veld."

  "Ik heb al elk seizoen meer dan 20 keer gescoord"

  Lukaku ving gisteren twee vliegen in een klap: hij hielp zijn ploeg aan een belangrijke overwinning en hij verwees de kritiek dat hij niet kan scoren tegen topclubs naar het rijk der fabelen. Maar zelf lag de spits niet wakker van die statistiek.

  "Dat is de situatie rond mij", vertelt hij na de match op de clubwebsite. "Ik blijf gewoon werken. Ik heb al veel gescoord dit seizoen en dat wil ik blijven doen." Dit seizoen zit de spits aan 22 doelpunten in alle competities. 

  "Ik ben 24 en ik heb nog wat jaren voor de boeg voor ik echt op mijn top zal zijn. Toch zit ik al heel lang in deze wereld. Ik ben al sinds mijn 16e profvoetballer. Elk jaar verwachten de mensen 20 doelpunten van mij. Dat doe ik nu al tien seizoenen op rij. Ik denk dat ik me dus al wel voldoende bewezen heb."

  "Je zou dus een beetje meer respect verwachten, maar dit is de situatie. Ik luister niet naar die kritiek. Ik wil de mensen gewoon laten zien wat ik kan op het veld."

  "Mijn keuze voor United was de juiste"

  Lukaku toonde zich ook opnieuw bijzonder ambitieus. "Ik speel voor de grootste club ter wereld. Dat is wat ik altijd gewild heb, en ik wil ook trofeeën winnen."

  "Veel van de spelers die we nu zien als de beste ter wereld, zijn spelers die prijzen gewonnen hebben. Ik wil bij die groep horen. De weg is nog lang, maar ik ben ambitieus. Ik werk elke dag voor mijn team. Het belangrijkste is dat we winnen. Dan ben ik altijd blij."

  "De keuze voor United heb ik gemaakt met mijn hoofd en mijn hart. Het was de juiste keuze. Ik zit hier goed. De coach en mijn ploegmaats pushen mij elke dag om beter te worden."