• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Voor de match dacht ik al dat ik zou scoren"

  Kompany maakte de 0-2 in de League Cup-finale.

  Vincent Kompany kon zijn geluk niet op gisteren. Niet alleen mocht hij als aanvoerder van Manchester City de League Cup in de lucht steken. Kompany scoorde ook nog eens. "Ik zal eerlijk zijn. Voor de match dacht ik dat ik een goal zou maken", zei Kompany.

  Kompany: "Goal geeft me zelfvertrouwen"

  Kompany kreeg van trainer Pep Guardiola een basisplaats voor de finale tegen Arsenal en stelde niet teleur. Hij speelde solide en scoorde de 0-2 in de tweede helft.

  "Ik zal eerlijk zijn. Voor de match dacht ik dat ik zou scoren", bekende Kompany na de match op Sky Sports. "Ik kwam er tijdens de match een aantal keer dicht bij. Uiteindelijk komt er ook wat geluk bij kijken, maar het geeft ook zelfvertrouwen."

  "Of ik een basisplaats had verwacht? Ik speel 15 jaar voetbal. Je moet altijd klaar zijn. Ik train goed en steun de andere spelers als ik niet speel. Als ik wel speel, dan geef ik gewoon alles. Zo simpel is het."

  "Dit is elke minuut hard werken waard geweest"

  "Het was een moeilijke match tegen Arsenal", geeft Kompany toe. "Maar er was veel ruimte voor beide teams. We hadden controle over de ruimtes. Ik ben heel trots op het team. 3-0 winnen op Wembley is een groots resultaat. Tegen om het even welke club."

  Kompany is ook dit seizoen niet gespaard gebleven van blessures. De League Cup is een mooie beloning voor al zijn inspanningen om terug te keren. "Als ik terugkijk op mijn persoonlijke situatie dan ben je bereid om hier 6 maanden hard voor te werken."

  "Het is elke minuut waard om hier te staan. Elke kans die je krijgt moet je grijpen. Dat heb ik vandaag gedaan en dat heeft het team gedaan."