• home
 • video
 • pas verschenen

  Di Biagio wil Buffon oproepen: "Match tegen Zweden mag zijn afscheid niet zijn"

  Buffon kondigde na het missen van het WK zijn afscheid aan.

  Luigi Di Biagio, de interim-bondscoach van Italië, wil Gianluigi Buffon oproepen voor de komende oefeninterlands tegen Engeland en Argentinië. De doelman kondigde eigenlijk zijn afscheid aan na de verloren WK-barragematch tegen Zweden. "Maar zo zou hij zijn carrière niet mogen beëindigen."

  De 40-jarige Buffon kondigde zijn afscheid van de Italiaanse nationale ploeg aan na het mislopen van de kwalificatie voor het WK in Rusland. Italië werd begin november in de barrages geklopt door Zweden en is er daardoor voor het eerst in zestig jaar niet bij op de Wereldbeker.

  Buffon liet nadien wel al in verschillende interviews uitschijnen dat hij nog zou kunnen terugkomen op zijn beslissing en Di Biagio bleef niet doof voor de hints van de veteraan. "Ik heb met Buffon gesproken en heb hem nog twee of drie wedstrijden voorgesteld."

  "Een speler als Buffon zou zijn carrière als international niet mogen beëindigen met een match zoals die tegen Zweden." Italië neemt het op 23 maart vriendschappelijk op tegen Argentinië in Manchester. Vier dagen later volgt op Wembley een oefeninterland tegen Engeland. Begin juni oefenen de Italianen nog tegen Frankrijk en Nederland.