• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi blij dat UEFA apengeluiden onderzoekt: "Maak onze stadions schoon"

  Batshuayi stootte met Dortmund door naar de volgende ronde.

  Michy Batshuayi werd naar eigen zeggen het slachtoffer van racisme tijdens de Europa League-match tegen Atalanta. De UEFA neemt de klacht van de Rode Duivel ernstig en opent een disciplinaire procedure tegen de Italiaanse club. "Maak onze stadions schoon zodat we het mooie spel kunnen spelen."

  Michy Batshuayi kroop met Borussia Dortmund door het oog van de naald in de Europa League op het veld van Atalanta. Maar na de match dacht de Rode Duivel niet alleen aan vieren. Op Twitter deed hij zijn beklag over het racisme van de supporters van de Italiaanse club.

  "2018 en nog altijd apengeluiden vanuit de tribune... serieus? Veel plezier met het kijken naar de rest van de Europa League op tv, terwijl wij door zijn naar de volgende ronde", zette hij op Twitter.

  De UEFA neemt de klacht van de spits serieus en heeft een disciplinaire procedure geopend. Batshuayi reageerde opnieuw op Twitter. "Een paar idioten mogen ons nooit doen vergeten waarom we van voetbal houden. Laten we onze stadions schoonmaken en het prachtige spelletje spelen."

  De UEFA heeft beide clubs trouwens ook op het matje groepen omdat de supporters vuurwerk afstaken en objecten op het veld gooiden.

  De tweet van Batshuayi over het onderzoek: