• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermote, de man die meer verdiende: "Zal even nodig hebben om dit door te slikken"

  Vermote werd uiteindelijk nog negende.

  Julien Vermote (Dimension Data) kleurde de finale van Kuurne-Brussel-Kuurne, maar moest de duimen leggen in de laatste meters. Hij baalt dan ook als een stekker.

  "Twee minuten om dit door te slikken, dat is wel heel kort", zegt een beteuterde Julien Vermote bij Ruben Van Gucht.

  Op een dikke 10 kilometer van de finish trok hij samen met Julien Duval ten aanval. Niet veel later kwam ook Loïc Vliegen aansluiten.

  "De samenwerking was niet optimaal met mijn twee medevluchters, maar alleen is ook niet gemakkelijk. Tegen het einde zeiden ze om nog maar eens te proberen. Daar zat nog wel wat op, misschien moest ik iets vroeger gegaan zijn."

  "Maar er was te veel organisatie achter ons. Ik was, net als gisteren, heel goed. Maar in de Omloop heb ik de hele koers achter de feiten aangelopen. Mijn 'fighting-mode' stond nog niet op."

  "Ik had hier graag gewonnen, ik ben vlak bij huis"

  Maar in Kuurne had Vermote wel zijn strijderspak aan. "Het verschil met het peloton was altijd maar 10 à 12 seconden", zegt de ex-Quick-Step-renner. "Als je zo een peloton achter je kan houden, zou dat heel mooi geweest zijn. Maar ja, het heeft niet mogen zijn." 

  "Ik zal even nodig hebben om dit door te slikken. Want ik had hier graag gewonnen. Als ik nog even rechtdoor rijd na de finish ben ik thuis."

  "Het heeft wel bevestigd wat ik kan. Ik moet er ook in geloven. Sommigen zeiden dat ik bij Quick-Step op mijn gemak zat, maar ik wilde eens iets anders proberen. Ik amuseerde me daar wel goed, maar van nieuwe uitdagingen (Vermote rijdt nu voor Dimension Data) geniet ik toch ook."

  Bekijk het interview: