• home
 • video
 • pas verschenen

  Russische vlag moet in de koffer blijven tijdens slotceremonie

  De Russen sporten in PyeongChang onder de olympische vlag.

  De Russische atleten mogen straks hun driekleur niet bovenhalen tijdens de slotceremonie van de Winterspelen in Zuid-Korea. De schorsing blijft voorlopig gehandhaafd. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tilt zwaar aan de twee dopinggevallen in PyeongChang.

  "Een grote ontgoocheling"

  Rusland blijft geschorst. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) beslist. Tijdens de slotceremonie van de Olympische Winterspelen zal dan ook geen Russische vlag wapperen.

  Het IOC had het Russisch Olympisch Comité (ROC) geschorst na het dopingschandaal van de Winterspelen in 2014. Cleane atleten mochten in PyeongChang deelnemen onder de olympische vlag. Toch liepen er twee tegen de lamp: een curlingspeler en een bobsleester.

  "Een grote ontgoocheling", reageert voorzitter Thomas Bach. "Daarom kan het IOC zelfs niet overwegen om de schorsing op te heffen."

  Kijk om 12u naar slotceremonie

  Vanmiddag om 12u zetten de atleten een punt achter de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. U kunt de slotceremonie live volgen op bekijken op Canvas en onze website.