• home
 • video
 • pas verschenen

  Kritische Courtois: "Spelers als Hazard zie ik liefst 90 minuten op het veld"

  Courtois kon weinig beginnen tegen de goals van United.

  Thibaut Courtois heeft na de nederlaag in de topper tegen Manchester United zijn ongezouten mening gegeven. De doelman begreep de beslissing van zijn trainer om Eden Hazard te wisselen bijvoorbeeld niet.

  "Als je de details niet uitvoert, kan je verliezen"

  Chelsea kwam op voorsprong tegen United, maar gaf die voorsprong uit handen door eigen toedoen vond Thibaut Courtois. "Wij hadden duidelijk overwicht in de eerste helft. Als we het beter uitspelen op de counter, hadden we ook meer kunnen scoren", zei Courtois op Play Sports.

  "We slikken na onze goal een tegengoal net zoals afgelopen dinsdag (in de Champions League). In de tweede helft hadden we minder de bal, maar dan nog hadden we deze match nooit mogen verliezen."

  "Als je de details niet goed uitvoert in topmatchen, dan kan je verliezen. Dat is vandaag gebeurd." Een sneer van de doelman naar zijn ploegmaats.

  "Ik kan niet in het hoofd van Conte kijken"

  Ook de defensieve aanpak van zijn trainer kon op weinig begrip rekenen. Eden Hazard lag met een splijtende pass aan de basis van de 1-0, maar werd ruim een kwartier voor het einde naar de kant gehaald. Een wissel die verkeerd uitdraaide voor Chelsea. Twee minuten later scoorde United de 2-1 en Chelsea had geen offensief antwoord meer.

  "Ik heb ook geen verklaring voor de wissel van Hazard", zei Thibaut Courtois. "Ik had hem ook niet verwacht, maar het is een keuze van de trainer. Hij moet dat uitleggen. Ik kan niet in zijn hoofd kijken."

  "Spelers als Eden heb ik liefst 90 minuten op het veld. Hij kan offensief altijd iets extra brengen."

  "Vandaag kan ik niet blij zijn voor Lukaku"

  Romelu Lukaku antwoordde op de kritiek dat hij niet presteert tegen topploegen met een goal en een assist. Kan Courtois blij zijn voor zijn ploegmaat bij de Rode Duivels? 

  "Nee", antwoordde Courtois met een glimlachje. "Voor hem persoonlijk en voor de Belgen is het goed. Maar vandaag had ik liever dat hij niet gescoord had."