• home
 • video
 • pas verschenen

  IJshockeyspelers heffen Russisch volkslied aan

  Het ijshockeytoernooi is een prooi geworden voor de Russen.

  De Russische ijshockeyspelers hebben voor controverse gezorgd op de Olympische Winterspelen. Tijdens de medailleceremonie zongen ze hun eigen volkslied.

  Na het dopingschandaal in Sotsji sportten de Russische atleten op de Winterspelen onder neutrale vlag. Tijdens de medailleceremonie van het ijshockey klonk dan ook niet de Russische, maar wel de olympische hymne. 

  Het belette de spelers niet om het Russische volkslied te zingen. Zij hadden net een tweede gouden medaille veroverd voor de Olympische Atleten uit Rusland (OAR). Eerder deze week kroonde Alina Zagitova zich tot olympisch kampioene in het kunstschaatsen. Zij hield zich aan de richtlijnen van het IOC.

  De stoere ijshockeyers overstemden het olympische lied en gaven het beste van zichzelf. Verdediger Kiselevitsj noemde de actie nadien een uitdrukking van "vrijheid van meningsuitdrukking".