• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola daagt FA uit met geel lintje voor League Cup-finale

  Het geel lintje is een steunbetuiging aan de Catalaanse zaak.

  Manchester City-coach Pep Guardiola heeft zondag de Engelse voetbalbond (FA) geprovoceerd door een politiek geladen geel lintje te dragen bij zijn aankomst aan het Wembley-stadion, vlak voor het League Cup-duel tegen Arsenal.

  Afgelopen vrijdag opende de FA een tuchtprocedure tegen Guardiola voor het dragen van politieke symbolen die de Catalaanse onafhankelijkheid steunen. De Catalaan draagt al sinds het einde van 2017 tijdens elke wedstrijd en persconferentie een geel lintje, waarmee hij zijn steun uitdrukt aan de vier Catalaanse leiders die in de gevangenis zitten.

  Het dragen van politieke symbolen is in strijd met het FA-reglement en de FA liet al weten dat Guardiola zich zal moeten verantwoorden. Maar die woorden maken duidelijk weinig indruk.

  Guardiola droeg bij zijn aankomst aan Wembley opnieuw het gele lintje. Guardiola werd geboren in Catalonië en speelde en trainde het grootste deel van zijn carrière bij FC Barcelona. In de cember vorig jaar zei hij: " "Als ze me voor zoiets willen schorsen, de UEFA, de Premier League en de FIFA, dan doen ze het maar. Er zitten ondertussen mensen in de gevangenis".