• home
 • video
 • pas verschenen

  Duits wintersprookje spat uit mekaar in slotminuut

  Ontgoocheling bij de Duitsers. Ze hebben het net niet gered.

  De Russische atleten hebben het goud veroverd in een zinderende ijshockeyfinale. Ze mepten Duitsland tegen het canvas in de verlengingen (4-3). Een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd stond Team Deutschland nog op voorsprong.

  Golden goal

  De Duitsers speelden het toernooi van hun leven. Op weg naar de finale schakelden ze zowel wereldkampioen Zweden als titelverdediger Canada uit. 

  Een derde stunt kwam er net niet aan. Net niet, want op een minuut voor het einde van de derde periode stond Duitsland nog 3-2 voor. Toch kwamen de Russische spelers nog langszij. En dat met een man minder.

  In de verlengingen schoten de Russen met scherp. De Duitse goalie Aus den Birken hield zijn team in de running met een knappe save, maar in de tiende minuut moest hij zich toch gewonnen geven. Kaprizov maakte zich onsterfelijk in Rusland met een golden goal.

  Met de olympische nemen de Russische ijshockeyspelers revanche voor Sotsji. Vier jaar geleden strandden ze in eigen land op de 5e plaats.

  VIDEO: de 7 doelpunten uit OAR - Duitsland (4-3)