• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwitserland houdt buur Oostenrijk van olympisch skigoud

  In de landenwedstrijd werken de teams 4 korte slaloms af.

  De eerste landenwedstrijd op de Olympische Winterspelen is een prooi geworden voor de Zwitserse skiërs. In de finale wonnen ze een Alpenduel. Buurland Oostenrijk ging met 3-1 voor de bijl.

  Geen Hirscher = geen goud

  In de landenwedstrijd skiën 2 vrouwen en 2 mannen tegen mekaar op een korte slalompiste. De competitie stond voor het eerst op het olympische programma.

  's Werelds nummer 1 Marcel Hirscher  maakte de primeur niet mee, hij repte zich vanuit PyongChang naar de volgende Wereldbekermanche, maar ook zonder hun topper haalde Oostenrijk de finale.

  Daarin werd de drievoudige wereldkampioen afgetroefd door de buren uit Zwitserland. De Oostenrijker Marco Schwarz ging te breed in de laatste wedstrijd.

  Het brons was voor de Noorse skiërs. Zij klopten in de kleine finale regerend wereldkampioen Frankrijk in een tiebreak.

  Uitslag landenwedstrijd alpineskiën
     scoretiebreak
  grote finale1.Zwitserland3 
   2.Oostenrijk1 
  kleine finale3.Noorwegen241"17
   4.Frankrijk241"29

  Record: 38 medailles

  De Noorse skiërs bezorgden hun land een 38e medaille in PyeongChang. Dat is een record in de geschiedenis van de Winterspelen.

  De vorige topprestatie stond op naam van de Verenigde Staten. 8 jaar geleden gingen de Amerikanen met 37 medailles naar huis.

  Noorwegen heeft in zijn koffer al 13 gouden, 14 zilveren en 11 bronzen medailles zitten. En de Winterspelen eindigen morgen pas.