• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Nederlandse coaches ergeren zich aan vreugdesprong De Jong

  Zuid-Korea veroverde met Seung-Hoon Lee de olympische titel in de massastart bij de mannen. Bob de Jong, de Nederlandse coach van de Zuid-Koreaanse selectie, wist met zijn vreugde geen blijf en deelde die met de Nederlanders, die naar niet mee opgezet waren.

  Bob de Jong sprong na het goud van Lee enkele etages naar beneden en landde "in de nek" van de Nederlandse coaches. Die vonden de houding van De Jong ongepast en lieten dat blijken met enkele porren.

  "Ik dacht: wat gebeurt hier?", legt Nederlands bondscoach Geert Kuiper bij Omroep West uit. "Ik pakte hem vrij agressief bij zijn jas en trok hem naar achteren."

  "We hebben daarna even met elkaar gepraat en misschien moeten we dat nog een keer doen, maar we hebben elkaar nog wel gewoon gefeliciteerd. Dus het is weer goed tussen ons."

  De Jong: "Ik had niks door toen ik ineens naar achteren werd getrokken. Het was bijna knokken, terwijl ik helemaal geen vechter ben. Ik maak nooit ruzie, maar ik stond nu even perplex. Gelukkig is het goed afgelopen, er is geen gekkigheid gebeurd. Het was de emotie van het moment."

  Beelden van het "incident":