• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Niet veel samenwerking, dat verraste mij"

  Vanmarcke toonde zich op de Muur van Geraardsbergen.

  De Belgen kleurden de Omloop Het Nieuwsblad, maar moesten uiteindelijk vrede nemen met ereplaatsen. "Ze bleven demarreren in plaats van rond te draaien", zegt een ontgoochelde Van Avermaet. "Het was goed, maar niet super."

  Sep Vanmarcke gooide de knuppel in het hoenderhoek op de Muur van Geraardsbergen, maar moest genoegen nemen met de 3e plaats. "Ik had voor de koers en tot in de laatste kilometer op meer gehoopt", zegt hij. "Maar ik ben nu toch weer tevreden met mijn 3e plaats. Ik had in de koers nooit het goede gevoel dat ik deze week had."

  "Op de Muur voelde ik me wel goed en was ik verrast dat ik alleen was. Met Stybar erbij wist ik dat het moeilijk zou worden met de tegenwind. In de finale werd het tactisch, ik heb een aantal keren aangevallen want ik wou niet wachten op de sprint. Maar Valgren had het winnende lot."

  "Er was niet veel samenwerking en dat verraste mij. Toen Valgren ging, had ik net aangevallen en kon ik niet. Vroeger was dit parcours voldoende zwaar en selectief, maar in het huidige peloton is het niveau zo hoog dat iedereen terugkomt."

  Van Avermaet: "Had er meer van verwacht"

  Greg Van Avermaet schreef de vorige 2 edities op zijn naam, maar kwam vandaag niet verder dan een 50e plaats. "Ze bleven demarreren in plaats van rond te draaien", reageert hij. "Dan was het te denken dat iemand ervan zou profiteren. Dat is een beetje spijtig."

  "Ontgoocheld? Ik heb niets en ik had er meer van verwacht. Iedereen in de groep was heel sterk, maar reed voor zichzelf. Ik voelde me onderweg redelijk goed, het was een lastige koers, maar op het einde zat ik tegen mijn limiet aan. Het was goed, maar niet super."

  Wellens: "Mijn koers was over voor de echte finale begon"

  Tim Wellens kleurde de wedstrijd, maar op het beslissende moment was hij nergens meer te bespeuren. "Het was een harde koers", zegt hij. "Mijn koers was over voor de echte finale begon op de Muur. Ik dacht dat de koers vroeg zou openbreken, maar uiteindelijk is het redelijk gesloten gebleven tot de Muur."

  "Ik vind het een heel mooie wedstrijd en was blij dat ik hier was. Ik denk dat ik nog wel ga terugkomen, maar het is niet zo dat ik alle kasseikoersen zal rijden."