• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Ik schrok zelf ook met welke renners ik boven kwam op de Muur"

  Van Aert maakte indruk op De Muur.

  De Omloop was de eerste grote test voor Van Aert dit voorjaar en de wereldkampioen veldrijden is met glans geslaagd. Hij draaide in de finale vlot mee met de toppers. "Dit had ik zelf totaal niet verwacht", was hij eerlijk na de finish.

  "Dit had ik nooit verwacht"

  Net voor de finish werd Van Aert opgeslokt door het peloton. Zijn sterke koers werd dus niet beloond met een ereplaats. "Ik had gehoopt om in de top 10 te eindigen, maar op het einde miste ik de ervaring om te springen", vertelde hij zijn verhaal van de koers. "Ik gokte dat het door de wind een sprint zou worden."

  "Het had nog mooier geweest als ik hier meteen met een mooie plaats naar huis kon, maar ik onthoud dat ik op de belangrijke punten in de koers met de beste meekon. Dat had ik totaal niet verwacht."

  Van Aert verschool zich lange tijd goed in het peloton. "Voor de laatste passage op de Haaghoek reed ik lek, dus dat was toch een inspanning die ik moest doen. Ik heb daarna op de Berendries en de Valkenberg mijn krachten gespaard tot aan De Muur. Dat heeft geloond."

  Op de Muur reed van Aert vlot mee. "Echt vlot was dat niet, maar ik schrok zelf wel bovenop de Muur als ik zag met welke renners ik daar nog zat. Dat was leuk. Dit had ik nooit verwacht."

  "Wat nu volgt, zal het moeilijkste zijn"

  Van Aert had vooraf de verwachtingen getemperd, maar zijn debuut in het Vlaamse voorjaar was dus een schot in de roos. Is hij niet moe? "Eigenlijk niet. Ik wist al bijna een jaar dat ik dit zou doen. Mentaal ben ik er min of meer fris aan begonnen."

  "Wat nu volgt, zal het moeilijkste zijn. Het zou kunnen dat ik na dit voorjaar terugkijk en dat deze koers uiteindelijk mijn beste geweest is. Nu volgt al vrij snel de Strade Bianche. Daar kijk ik wel naar uit."

  Heeft hij de smaak van de weg nu definitief te pakken? "Het is fout om jezelf druk op te leggen en te zeggen dat je moet kiezen tussen het veld en de weg. Het is nu een fijne uitdaging en voor volgend jaar zien we wel."

  Speelt het geld dat hij in het veld kan verdienen een rol? "Iedereen verdient graag geld, maar als ik alleen voor het geld zou koersen, zou ik hier niet zitten. Ik heb in de winter veel startgeld laten liggen en ik heb zelf stages betaald. Geld is niet mijn belangrijkste drijfveer."