• home
 • video
 • pas verschenen

  Siggaard sprint naar verrassende zege in Omloop voor vrouwen

  Christina Siggaard mocht juichen in Meerbeke.

  Alle toppers tekenden present in de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen, maar het was de Deense Christina Siggaard die verrassend naar de overwinning spurtte. Jolien D'hoore mengde zich ook in de massasprint, maar eindigde als achtste.

  Nog nooit won een Belgische wielrenster de Omloop, maar daar wou Belgisch kampioene Jolien D'hoore verandering in brengen. Vorig jaar moest ze nog vrede nemen met de zevende plaats.

  De vrouwen begonnen net als de mannen in Gent en moesten drie zware kasseistroken en acht hellingen overleven richting Meerbeke. Tot aan de Kattenberg, de eerste helling van de dag, bleef alles samen, ondanks een stortvloed aan aanvalspogingen.

  Pas na de Berendries konden 9 rensters, met onder meer Elisa Longo Borghini, wegglippen. Maar meer dan 50 seconden voorsprong kreeg de kopgroep niet. Voor de Muur van Geraardsbergen smolt alles dan ook weer samen.

  Een kopgroep van ruim 30 rensters mocht sprinten voor de overwinning. De Deense Christina Siggaard trok verrassend aan het langste eind. De Amerikaanse Alexis Ryan werd tweede, de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri vervolledigde het podium. D'hoore raakte niet verder dan de achtste plaats.

  Uitslag Omloop voor vrouwen:

  1. Christina Siggaard (Den) in 3u35'20"
  2. Ryan Alexis (VS) z.t.
  3. Maria Giulia Confalonieri (Ita) z.t.
  4. Chloe Hosking (Aus) z.t.
  5. Coryn Rivera (VS) z.t.
  6. Nina Kessler (Ned) z.t.
  7. Jeanne Korevaar (Ned) z.t.
  8. Jolien D'hoore z.t.
  9. Marta Cavalli (Ita) z.t.
  10. Audrey Cordon (Fra) z.t.

   

  Tweet: