• home
 • video
 • pas verschenen

  Patrick De Wilde staat bondscoach Leekens terzijde in Hongarije

  De Wilde wordt in Hongarije herenigd met Georges Leekens.

  Patrick De Wilde wordt de nieuwe assistent-bondscoach van de Hongaarse nationale ploeg. De ex-coach van KV Kortrijk zal daarbij terug herenigd worden met goede vriend en bondscoach Georges Leekens.

  Georges Leekens, sinds oktober actief als bondscoach in Hongarije, heeft de Hongaarse voetbalbond overtuigd om Patrick De Wilde aan te stellen als zijn nieuwe assistent. Samen met Leekens moet De Wilde de nationale ploeg terug naar nieuwe successen leiden, met als absoluut orgelpunt het EK in 2020.

  Hongarije overleefde op het EK in 2016 nog de groepsfase, maar werd in de 1/8e finales uitgeschakeld door de Rode Duivels met zware 0-4 cijfers. In de afgelopen WK-voorronde, die gedomineerd werd door Portugal en Zwitserland, greep Hongarije nipt naast een ticket voor het WK deze zomer in Rusland.

  Leekens werkte eerder al kort samen met De Wilde bij de Algerijnse nationale ploeg in 2016. Met Zoltan Szelesi heeft Leekens ook al een Hongaarse assistent in de rangen.

  De rijkgevulde trainerscarrière van De Wilde

  Patrick De Wilde was als speler vooral actief in 2e en 3e klasse. Na zijn spelerscarrière ging hij aan de slag als jeugdcoördinator bij de lagere reeksen. Na verschillende kleinere clubs in België trok De Wilde naar het buitenland en ging aan de slag als trainer in onder meer Oekraïne, Oostenrijk, China en Tunesië. In 2015 keerde de Oost-Vlaming terug naar België als technisch coördinator bij OH Leuven. Voor de start van de play-offs volgde hij vorig seizoen Karim Belhocine op als hoofdcoach bij KV Kortrijk. Begin vorig jaar was De Wilde nog in dienst als assistent-bondscoach en hoofdcoach van de U-23 in Algerije.