• home
 • video
 • pas verschenen

  Collega-veldrijders over Van Aert: "Benieuwd hoe ver hij kan raken"

  De veldrijders volgen Van Aert met argusogen.

  Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert neemt het dit weekend op tegen het kruim van het wegpeloton. Zijn collega's in het veld houden zijn prestaties nauwlettend in de gaten. "Ik gun hem een goed voorjaar", zegt Toon Aerts.

  Van der Poel: "Benieuwd waar Van Aert raakt"

  Mathieu van der Poel nam het vorige zomer al een paar keer op tegen Wout van Aert op de weg, onder meer in de Baloise Belgium Tour en Dwars door het Hageland. "Ik ben wel benieuwd tot waar hij kan raken", zegt de Nederlander. "Hij zit al heel zijn leven in de cross en is een van ons."

  Van der Poel concentreert zich tot de Olympische Spelen van Tokio in 2020 op het veld en het mountainbiken. Maar kunnen de prestaties van Van Aert die planning beïnvloeden? "Ik heb nu mijn planning gemaakt om tot de Spelen te blijven mountainbiken. Ik denk dat ik mijn handen zal vol hebben met die uitdaging. Ik heb daarvoor gekozen omdat ik dat zo'n fantastische sport vind, ook op technisch vlak."

  Aerts: "Gun hem een goed voorjaar"

  Ook Toon Aerts is benieuwd naar de prestaties van Wout van Aert. "Ik kijk ernaar uit om te zien wat hij gaat doen in zijn eerste koers en in zijn wegseizoen. Hij is iemand die de crossers gaat verdedigen op de weg. Het is ook geen gewone crosser. Ik gun hem een goed voorjaar. We houden het wel in de gaten."

  Kan dat Aerts inspireren om zelf ook zijn kans te wagen op de weg? "Ik denk dat de meeste crossers een wegcampagne doen in de zomer, met wedstrijden waar ze hier en daar willen pieken. Ik hoop deze zomer een stapje te kunnen zetten op de weg."

  Cant: "Ga hem de volgende weken zeker volgen"

  Houdt wereldkampioene Sanne Cant haar dorpsgenoot nauwlettend in de gaten dit weekend? "Dat is misschien veel gezegd. Ik ben wel heel benieuwd wat hij gaat doen op de weg, ik ga hem de volgende weken zeker volgen. Of ik me zelf op de weg zou richten? Ik doe de cross heel graag. De weg spreekt me minder aan, maar de kriebel kan natuurlijk altijd overslaan."

  Meeusen: "Gemakkelijk zal het niet worden"

  Ook Tom Meeusen zal de komende weken de resultaten van Van Aert in de gaten houden. "Ik denk dat elke veldrijder uitkijkt naar het voorjaar en dat iedereen nu iets aandachtiger zal kijken. De andere renners komen uit stage of uit Dubai, Wout heeft een hele winter gecrost. Gemakkelijk zal het niet worden. Ik denk dat iedereen wel blij is dat er een topveldrijder tussen die goede renners zit."