• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants: "Voorstelling in 't Kuipke is goed uitgewerkt, maar er kan nog meer"

  De ploegen werden deze ochtend voorgesteld in 't Kuipke in Gent.

  0 / 0
  Jan Bakelants is vandaag te gast bij Karl Vannieuwkerke voor de omkadering van de Omloop Het Nieuwsblad. De AG2R-renner had opnieuw een uitgesproken mening. "Wat Flanders Classics deed in 't Kuipke met de voorstelling van de ploegen, is geweldig", vindt Bakelants.

  "Statistieken van Velon zijn meer voor de echte fanaat"

  Voor de start van de Omloop Het Nieuwsblad werden de ploegen voorgesteld in 't Kuipke. Studio Brussel verzorgde er het spektakel. Jan Bakelants, nog niet volledig hersteld na een heel zware val in de Ronde van Lombardije, is fan van het spektakel.

  "Er was heel veel sfeer", zegt hij in de studio bij Karl Vannieuwkerke. "Dit is waar we naartoe moeten. Ik vind het heel goed gedaan van Flanders Classics. Studio Brussel wordt erbij betrokken en er was veel jeugd aanwezig, denk ik."

  "We moeten nog meer naar een totaalconcept. Chapeau! Het is goed uitgewerkt, maar ik denk dat er in de toekomst nog verder kan gegaan worden. Er kan misschien iets gedaan worden dat geld oplevert en zo kunnen ook de ploegen en de renners ervan profiteren."

  Ook Velon doet zijn duit in het zakje door veel gegevens en statistieken te delen met de wielerfans. "Dat is technisch", zegt Bakelants. "Meer voor de echte fanaat die zelf ook gaat rijden en dan kan vergelijken met de profs. Het geeft wel iets extra's, maar wat we zagen in 't Kuipke geeft meer."

  "Die ambiance die daar gecreëerd wordt, dat is nieuw. De renners kijken niet uit naar een traditionele ploegenvoorstelling. Dat weet ik uit eigen ervaring. Het haalt ons uit de bus en uit de warmte. Dit is volledig anders. De renner is blij dat hij aan de show mag deelnemen en zo is iedereen content."

  Jan Bakelants over...

  • ...het belang van de Omloop Het Nieuwsblad: "De koers is in waarde gestegen door de promotie naar de WorldTour, maar staat nog niet op het niveau van Gent-Wevelgem, de E3, de Ronde en Parijs-Roubaix. In de logica van “we willen naar een internationaler wielrennen” is het niet logisch dat de OHN WorldTour is geworden. Sagan en Kristoff zijn hier bijvoorbeeld niet en dat is een teken aan de wand. Wij vinden dit een belangrijke wedstrijd en maken die groter dan hij eigenlijk is."
  • ...het nieuwe parcours van de OHN: "Iedereen weet dat de Muur nog moet komen diep in de finale. De koers kan dus lang gesloten blijven. Er zijn minder ijkpunten. Iedereen wist dat de koers op het oude parcours geopend zou worden op de Taaienberg, dat is nu wel wat anders. De wind is stevig en het zal moeilijk worden om alleen weg te blijven."
  • ...ploegen van 7 renners in plaats van 8 renners: "175 renners in plaats van 200 renners zal niet veel verschil maken. Het blijft belangrijk om vooraan te rijden en net daar gebeuren de valpartijen. Ploegen van 6 renners zou nog beter zijn."
  • ...zijn herstel: "Het gaat de goede richting uit. Ik werk heel hard met de kine en kreeg hoopvolle signalen op stage. Ik kan misschien wel mikken op een terugkeer in competitie begin april."