• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout van Aert: "Verwacht niet te veel van mij"

  Wout van Aert start morgen in de Omloop.

  0 / 0

  Wout van Aert start morgen in de Omloop.

  Wout van Aert (23) begint morgen echt aan zijn wegcampagne. De wereldkampioen veldrijden blijft aan de vooravond van de Omloop Het Nieuwsblad voorzichtig. "Ik mag niet verwachten dat ik meteen op het hoogste niveau zal meestrijden."

  "Het is allemaal spannend"

  "Ik word in een andere wereld ondergedompeld", opent Wout van Aert bij Sporza. "Het is speciaal om hier te zijn voor mijn eerste voorjaarsklassieker. Je voelt meteen die sfeer in de Vlaamse Ardennen. Het is allemaal spannend."

  Van Aert trok vandaag op verkenningstocht met Stijn Devolder, tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen. "Hij kan me overal uitleg geven. Dat heb ik nodig in mijn eerste jaar, waar ik vooral ervaring zal missen."

  "Wat er dan van mij verwacht mag worden? Niet te veel. Ik moet mezelf de tijd geven om te groeien en ik mag niet verwachten na een crosswinter om meteen mee te strijden op het hoogste niveau. Dat zou niet realistisch zijn."

  "Ik ben hier om veel bij te leren en om te ontdekken of ik hier talent voor heb en of ik die voorjaarskoersen graag doe. Ik probeer dat dit voorjaar uit te zoeken zonder al te veel druk op prestaties."

  "Ik zal na één koers nog geen conclusies nemen"

  Wout van Aert liet onder meer in de Ronde van België al zien dat hij ook op de weg kan scoren. "Maar het niveau zal hier een stuk hoger liggen. Ik denk dat ik wel talent heb voor de weg, maar het is nog een heel ander gegeven om dat hier te doen."

  "Of ik morgen de finale wil rijden? Natuurlijk wil ik zo ver mogelijk geraken, maar het is mogelijk dat ik morgen teleurgesteld naar huis ga. Als ik moet lossen, dan moet ik dat ook accepteren. Ik zal na één koers nog geen conclusies nemen."