• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Duitse ijshockeyers stunten weer en staan in finale

  Duitsland staat in de ijshockeyfinale.

  Canada zal niet voor de derde Spelen op rij het goud winnen in het ijshockey. De titelverdedigers werden in de halve finales verrassend geklopt door Duitsland.

  Duitsland had in de kwartfinales al voor een stuntje gezorgd door Zweden, de verliezende finalist van 4 jaar geleden, te verslaan. In de halve finales zorgden de Duitsers zowaar voor nog een grotere verrassing door ook titelverdediger Zweden te kloppen.

  Duitsland liep 3-0 uit en zag Canada milderen tot 3-1. Maar na de snelle 4-1 van de Duitsers leek de kous af. Met het mes tussen de tanden kwam een viriel Canada nog terug tot 4-3, maar daar bleef het bij.

  En zo is Duitsland de grote verrassing in een ijshockeytoernooi zonder NHL-sterren. In de finale neemt Duitsland het op tegen Rusland, dat Tsjechië klopte. Die wedstrijd wordt zondagochtend gespeeld.