• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Geen respect voor jongeren? Niemand stelt er zoveel op als ik"

  Vanhaezebrouck pikt de kritiek van Degryse niet.

  Na een 3 op 15 kan Anderlecht zich zondag thuis tegen Moeskroen geen nieuwe misstap veroorloven. "Onze resterende twee thuismatchen in de reguliere competitie moeten we winnen", zegt coach Hein Vanhaezebrouck.

  "Kritiek is bij de haren gegrepen"

  Vanhaezebrouck kan voor de wedstrijd tegen Moeskroen wellicht een aantal spelers recupereren. "Dendoncker en Kums komen terug uit schorsing, Trebel heeft al twee dagen met de groep meegetraind. We staan er dus iets beter voor dan vorige week toen we moesten teruggrijpen naar jongeren", zegt Vanhaezebrouck.

  Op de persconferentie voor de match tegen STVV verwees Vanhaezebrouck naar die jongeren door enkel hun rugnummers te vermelden. Marc Degryse uitte daarover zijn ongenoegen in Extra Time. "Op die manier spreek je niet over je spelers, als nummertjes. Het is precies alsof hij bij de Chinees bestelt", klonk het afgelopen maandag.

  Vanhaezebrouck kaatste de bal vandaag terug. "Ik heb dat toen gezegd om aan te tonen dat we geen spelers meer hadden. Had ik de namen van de jongeren genoemd die op de bank zouden zitten dan hadden de analisten totaal niet geweten over wie het ging."

  "Zij zeggen nu dat ik geen respect heb voor de jongeren, terwijl er niemand zoveel wedstrijden van de jongeren ziet of zoveel jongeren opstelt als ik. Soms is de kritiek echt bij de haren gegrepen."

  "Onduidelijkheid werkt negatief"

  Met nog drie wedstrijden in de reguliere competitie wil Anderlecht nog zoveel mogelijk punten sprokkelen. "We moeten onze twee resterende thuismatchen proberen te winnen, dat is nu het belangrijkste", zegt Vanhaezebrouck.

  "Het was geen aangename vaststelling dat we tegen Oostende en STVV zo weinig kansen creëerden. Daar hebben we deze week hard op gewerkt, hopelijk pakken de spelers dat mee naar de wedstrijd."

  Met toekomstig Anderlecht-voorzitter Marc Coucke zal er zondag een bijzondere gast in de tribune zitten. "Voorlopig kan hij niet veel doen, alles moet eerst officieel afgehandeld worden. Maar we kijken ernaar uit om die stap te zetten, want nu zitten we in een impasse. Onduidelijkheid werkt altijd negatief."

  "Markovic misschien klaar voor selectie"

  Met Dendoncker, Kums en Trebel recupereert Vanhaezebrouck een aantal spelers. Ook nieuwkomer Markovic is op de goede weg. "Hij laat een betere indruk op training. Hij voelt zich beter in z'n vel en maakt progressie. Misschien is hij klaar voor een selectie, dat zien we morgen wel."

  Vanhaezebrouck verwacht niet dat hij in de aanloop naar de play-offs nog veel andere spelers zal recuperen. "Kara, Onyekuru en Najar zullen niet klaar zijn voor de start van de play-offs. Misschien kunnen zij wel terugkeren tijdens de play-offs."

  "De groep is positief, we slagen er alleen niet in om voor de kentering te zorgen. Door de afwezigheden en schorsingen hebben we het laten liggen de laatste weken, met 1 op 9 kunnen we niet tevreden zijn. We krijgen nu een kans om de reguliere competitie op een goede manier af te sluiten."

  Bekijk hier de volledige persconferentie van Hein Vanhaezebrouck: