• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Al die interviews kotsbeu, tijd om te antwoorden met de benen"

  Van Avermaet: "Iedereen zal moeten aftasten waar mogelijkheden liggen"

  Greg Van Avermaet verdedigt morgen zijn titel in de Omloop Het Nieuwsblad. Een ander parcours, een andere wedstrijd: "Doortrekken op de Taaienberg was vroeger genoeg voor de schifting, dat wordt dit jaar moeilijk."

  Anders dan vorig jaar, toen hij ziek viel, heeft Van Avermaet al veel wedstrijdkilometers op de teller. Staat hij ook verder dan vorig jaar?

  "Uiteraard. Dit jaar kwam de voorbereiding die ik in mijn hoofd had perfect uit. Normaal is de conditie nu beter dan vorig jaar, maar uiteindelijk is alles afhankelijk van hoe de resultaten vallen. We zullen wel zien."

  "Beter doen dan vorig jaar wordt sowieso moeilijk. De wedstrijdsituaties die ik wilde rijden, kon ik rijden. Altijd voor de overwinning en nooit in het defensief, zodat ik geblokkeerd zat. Als alles in zijn plooi valt, zal ik ook dit seizoen bij de sterksten van het peloton zitten."

  "De Haaghoek zal voor slijtage zorgen"

  "Het ijkpunt bepalen, dat is sowieso moeilijk", weet Van Avermaet. "Vroeger was op de Taaienberg doortrekken genoeg om het peloton tot 15 man te reduceren. Dat wordt nu anders."

  "Ik denk wel dat de Haaghoek heel belangrijk wordt. Het is dan wel geen helling, maar afhankelijk van hoe de wind zit, kan die strook zeker voor een schifting zorgen."

  "Ook de Molenberg ligt heel mooi, daar kan je het verschil maken. Maar het is de eerste editie met een nieuw parcours. Ik denk dat iedereen zal moeten aftasten waar de mogelijkheden liggen."

  "Vanaf nu beperk ik mij tot persconferenties"

  Van Avermaet heeft al veel interviews gegeven in de voorbereiding op het voorjaar. Vanochtend zelfs nog op Studio Brussel. Is hij dat niet moe?

  "Ja, ik ben het kotsbeu", lacht Van Avermaet. "Nee, alle interviews zijn gebundeld vóór het seizoen, vanaf nu wordt het minder. Nu wil ik enkel nog antwoorden met de benen." 

  "In de weken van de E3 Harelbeke (23 maart) en de Ronde van Vlaanderen (1 april) zal ik me sowieso beperken tot persconferenties."

  Van Avermaet en zijn fiets zijn er klaar voor: