• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet kiest voor "De eenzame fietser" bij Linde: "Hopelijk morgen ook"

  Van Avermaet gaat voor een derde zege in de Omloop.

  Greg Van Avermaet heeft bij Linde Merckpoel vooruitgeblikt naar het nieuwe wielerseizoen. Na het gesprek wilde hij graag "Jimmy" van Boudewijn de Groot horen. "Ik hoop morgen ook de eenzame fietser te zijn in de Omloop."

  "Het zal morgen een tactische wedstrijd worden, denk ik"

  In de karaoke van “Linde staat op” belt Linde Merckpoel elke dag van deze week met een bekende renner over zijn plannen en ambities in het wielervoorjaar. Vanochtend was Greg Van Avermaet, tweevoudig winnaar van de Omloop, aan de beurt.

  "Ben je klaar voor de Omloop Het Nieuwsblad?", valt Merckpoel met de deur in huis? "Ik hoop het. Drie op een rij is de bedoeling. Ik ben al tevreden met mijn twee zeges, maar uiteraard zeg ik geen neen tegen een derde overwinning."

  "Het nieuwe parcours moet mij zeker liggen. Het is heel lastig en zal mooie beelden opleveren. Ik kijk ernaar uit. Ik ga uit van mijn eigen sterkte. Er zijn veel favorieten die kans maken op de zege. Het zal een tactische wedstrijd worden, denk ik." 

  "Veel renners zullen mij viseren en op mijn wiel rijden. Het is aan mij om het juiste moment te kiezen en proberen weg te rijden."

  "De eenzame fietser? Toepasselijk!"

  Bij "Linde staat op" mogen de renners ook een nummer kiezen om zelf al dan niet mee te brullen. Van Avermaet kiest voor "Jimmy" van Boudewijn de Groot. "De eenzame fietser is nog redelijk toepasselijk, vind ik. Beuken tegen de wind in. Ik hoop dat morgen ook te doen. Liefst helemaal vooraan in de wedstrijd."

  Boudewijn de Groot met "Jimmy":