• home
 • video
 • pas verschenen

  Rechter oordeelt: Amerikaanse bond is voor 75% schuldig aan glijpartij Bouchard

  Bouchard liep op de US Open 2015 een hersenschudding op in de kleedkamer.

  Eugénie Bouchard heeft grotendeels gelijk gekregen van de rechter in haar zaak tegen de Amerikaanse tennisbond. Op de US Open 2015 gleed de Canadese uit in de kleedkamer. Ze liep daarbij een hersenschudding op en moest het toernooi verlaten.

  De 23-jarige Bouchard viel in 2015 in de vestiaire over "een gladde, vreemde en gevaarlijke substantie", wat achteraf schoonmaakmiddel bleek.

  De voormalige nummer 5 van de wereld had net in de derde ronde van het laatste grandslamtoernooi van het jaar Domenika Cibulkova geklopt.

  Met een hersenschudding en "een zwaar hoofdletsel" - zo staat het in de aanklacht - moest ze verstek laten gaan voor het enkel, dubbel en gemengd dubbel. Ze moest ook enkele Aziatische toernooien laten schieten en trok naar de rechter.

  De federale rechtbank van Brooklyn achtte de organisator, de Amerikaanse tennisbond (USTA), voor 75 procent verantwoordelijk, Bouchard zelf is voor 25 procent schuldig.

  Bouchard bleef op de sukkel

  Bouchard kon na haar val geen enkele wedstrijd meer uitspelen - ze probeerde het 1 keer - in 2015 en vond haar goeie niveau van weleer niet meer terug. De finaliste van Wimbledon 2014 geraakte nooit meer voorbij de derde ronde op een grandslamtoernooi. Momenteel staat ze 116e op de WTA-ranking.

  De Canadese vraagt een compensatie voor de geleden schade op zowel mentaal, fysiek als financieel vlak. Haar huid werd bovendien verbrand door het schoonmaakmiddel. Vrijdag oordeelt de rechtbank over de strafmaat.