• home
 • video
 • pas verschenen

  Leye over exit bloemenmeisjes: "Past in de tijdsgeest dat missen verdwijnen"

  Kussen na de wedstrijd zien we dit seizoen niet meer bij Flanders Classics.

  Zoek vanaf morgen niet langer naar de podiummissen na de voorjaarswedstrijden van Flanders Classics. Maja Leye, jarenlang bloemenmeisje en vanaf dit seizoen "Master of Ceremony", legt uit. "Er worden geen kussen meer gegeven."

  Maja Leye wordt "Master of Ceremony"

  "Flanders Classics zet in 2018 niet alleen méér in op vrouwenwielrennen, maar neemt ook de podiumceremonie onder handen", lezen we. "Nadat de startpresentatie van de Omloop en de Ronde vorig jaar al hertekend werd, wordt nu in samenwerking met de VRT het ceremoniële gedeelte na de wedstrijd opgefrist."

  "Vanaf de Omloop HNB zit de huldiging voor alle Flanders Classics-voorjaarswedstrijden in een moderner, strakker jasje waarbij de laureaten bij de mannen én de vrouwen nog meer in de spotlights worden geplaatst."

  Zoek daarbij niet langer naar de traditionele bloemenmeisjes. "De bloemenhulde zal verdwijnen en vanuit de organisatie zal Maja Leye optreden als "Master of Ceremony". Zij zal de huldiging in goede banen leiden."

  Leye: "Zag mezelf nooit als lustobject"

  Leye, jarenlang zelf bloemenmeisje, legt uit bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Er worden geen kussen meer gegeven en ook de bloemen verdwijnen. Verder verandert er eigenlijk niet zoveel. Alles zal wat strakker en frisser zijn. Er is nog altijd champagne en uiteraard blijft de trofee er ook."

  "Ik zal de renners begeleiden en blijf ook op het podium. Ik zal het dus niet moeten missen. Het past in de tijdsgeest dat de missen verdwijnen. Of de #metoo-campagne er iets mee te maken heeft, kan ik niet zeggen. We waren al veel langer aan het kijken om het podium te veranderen."

  "Ik heb het altijd heel graag gedaan in het verleden en zag mezelf nooit als lustobject. Het is een nieuw tijdperk en ik kijk uit naar mijn nieuwe rol."

  "Meer data en grafieken voor de kijkers"

  Ook voor wie de koers vanuit de zetel volgt, verandert het één en ander. "Flanders Classics en de VRT zullen tijdens de uitzendingen van de wedstrijden uitpakken met professionele en overzichtelijke grafieken en data. Zo zullen de kijkers tijdens de live-uitzending geïnformeerd worden over de wattages, hartslagen van de renners en de tijdsverschillen."