• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert over Quick-Step: "Denk dat iedereen op gelijke voet start"

  Philippe Gilbert kan de Omloop voor de derde keer winnen.

  0 / 0

  Philippe Gilbert kan de Omloop voor de derde keer winnen.

  Quick-Step Floors beschikt over zeer veel ijzers voor de Omloop Het Nieuwsblad. Zullen alle neuzen in dezelfde richting staan? "Het maakt niet uit wie wint: we willen gewoon met onze ploeg winnen", zegt Philippe Gilbert.

  "Ik besef dat de tijd vliegt"

  "Ik kijk echt uit naar de Omloop", laat Philippe Gilbert aan Sporza verstaan. "Het is altijd een speciaal gevoel."

  "Ik heb de Omloop twee keer gewonnen, de laatste keer was al 10 jaar geleden. Zo besef je dat de tijd vliegt en dat je ouder wordt. Maar de motivatie is nog intact."

  "Ik ben misschien sterker, maar mijn vorm is ook anders. Vroeger wist ik dat ik moeilijker een koers van 260 kilometer kon winnen en probeerde ik vroeger in vorm te zijn. Nu probeer ik iets later in topvorm te zijn."

  "Tactische finale door tegenwind"

  Het parcours van de Omloop is veranderd, met de Muur als nieuwe scherprechter. "De Muur is en blijft een lastige klim. Je kunt er altijd het verschil maken, maar er wordt veel tegenwind in de finale voorspeld. Het wordt tactisch."

  Met Gilbert, Gaviria, Stybar, Terpstra en Lampaert heeft Quick-Step Floors voldoende speerpunten om dat tactische spelletje te spelen. Is Gilbert de absolute kopman?

  "We zijn sterk in de breedte en ik denk dat iedereen op gelijke voet start. Het maakt niet uit wie wint: als het maar iemand van de ploeg is. Mijn vorm is goed, maar nog niet top."

  Lefevere: "Hoop dat Belgische vedetten verantwoordelijkheid pakken"

  "Ik vraag me af wie geen speerpunt in onze ploeg is", lacht ploegmanager Patrick Lefevere. "Keisse en Devenyns zijn helpers, maar je kunt van Stybar, Terpstra en Gilbert geen knecht maken."

  "We moeten vooral de sterkte in de breedte uitbuiten en de anderen mee onder druk zetten. Ik hoop dat de Belgische vedetten ook hun verantwoordelijkheid pakken."