• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen strafvermindering: Sa Pinto en Mpoku spelen schorsing niet kwijt

  Het verdict voor het Standard-duo verandert niet.

  De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft de straffen tegen Standard-coach Ricardo Sa Pinto en Standard-middenvelder Paul-José Mpoku bevestigd. Sa Pinto blijft drie weken geschorst (twee weken met uitstel), Mpoku heeft twee matchen aan zijn been (één met uitstel).

  De zoveelste passage van een Standard-delegatie bij de bondsinstanties kwam er na enkele incidenten na Zulte Waregem-Standard van 23 januari.

  Het potje van coach Ricardo Sa Pinto kookte over na een rode kaart en tegendoelpunt in de slotfase. Sa Pinto ging verhaal halen bij de scheidsrechter en moest worden gekalmeerd door zijn eigen spelers. Standard ging in beroep tegen de sanctie van drie weken (twee met uitstel), maar die straf is in beroep bevestigd.

  Dat geldt ook voor de schorsing van Paul-José Mpoku, die zich moest verantwoorden voor een opstootje in de spelerstunnel na diezelfde wedstrijd. Mpoku verdedigde zich vandaag overigens in een videoboodschap omdat zijn vrouw elk moment kan bevallen.