• home
 • video
 • pas verschenen

  Back to the future: Vandoorne scheurt voortaan rond in oranje auto

  Alonso en Vandoorne zullen goed opvallen in hun oranje bolide.

  F1-team McLaren heeft vandaag zijn nieuwe auto voor het komende seizoen voorgesteld. Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso zullen in hun oranje bolide goed opvallen in het F1-peloton. "Ik kan niet wachten om ermee te racen", aldus Vandoorne.

  50 jaar geleden ook in het oranje

  De Britse renstal McLaren debuteerde goed 50 jaar geleden in de F1 met een oranje auto met blauwe accenten. Volgend seizoen keert het met de MCL33 terug naar die roots. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne, de twee rijders van het team, zullen in hun oranje bolide, met een motor van Renault in de plaats van Honda, goed opvallen tussen de andere rijders.

  Vooral Alonso zal goede herinneringen hebben aan Renault. Met de Franse renstal veroverde hij zijn twee wereldtitels in de F1 en het was ook de samenwerking met Renault die ervoor gezorgd heeft dat de Spanjaard bij McLaren is gebleven.

  Vandoorne: "Kan niet wachten om met deze auto te racen"

  • Fernando Alonso (Spa): "Ik hoop dat we met deze auto een stap vooruit kunnen zetten. De auto ziet er heel netjes uit en ik houd wel van de nieuwe kleur. We zullen zeker opvallen, dat is een feit. Mijn winter was wat korter dan anders, maar ik kijk ernaar uit om opnieuw achter het stuur te zitten van een F1-auto."
  • Stoffel Vandoorne: "De voorstelling van de nieuwe auto is altijd een heel spannend moment. Het is een belangrijke auto voor dit team. Volgende week beginnen we te testen en ik hoop dat we het seizoen stabiel kunnen starten, zonder al te veel problemen. Ik heb hard getraind deze winter en ben fit en gefocust. Ik ben ervan overtuigd dat we een nieuwe auto hebben die ons in staat moet stellen om goed mee te doen met de andere teams. Ik kan niet wachten om ermee te racen."

  Filmpje van de voorstelling:

  Alle F1-wedstrijden zijn live te volgen op sporza: